Mult asteptat de orice barbat al carui suflet de pilot e captiv in trupul unei masini de familie, Circuitul de la Bucuresti, ce va avea loc intre 18 si 20 mai, a stirnit criticile ecologistilor.

PRO • Titi Aur pilot de raliuri: „Imagine buna pentru Romania"

„Circuitul inseamna imagine buna pentru Romania, imagine buna pentru Bucuresti, mai ales ca se tine intr-un loc special pentru Europa, aproape turistic. E de laudat faptul ca autoritatile s-au implicat si parerea mea e ca au facut o treaba buna. Singurul lucru cu care nu sint de acord e ca evenimentul este organizat sub egida ACR, singura institutie din Romania care incearca sa mentina dictatura asupra sportivilor", considera Titi Aur.

Claudiu David, concurent in circuitul de la Palatul Parlamentului, spune ca: „Din FIA GT au plecat majoritatea pilotilor din Formula 1. Aceasta etapa e cel mai mare eveniment de motorsport care a avut loc vreodata in Romania. Va aduce foarte multi bani si o imagine extraordinar de buna, cei mai mari piloti din FIA GT vor fi la Bucuresti. Vor veni foarte multi straini care vor umple hotelurile si restaurantele, vor da bani pe distractii, ca sa nu mai vorbim de banii veniti din sponsorizari. Daca aceste etape vor deveni traditie si la noi, va fi o sansa foarte mare pentru pilotii tineri, pentru ca vor avea unde sa mearga. Noi sintem primii care au sansa sa se dea intr-un circuit stradal."

CONTRA • Gabriel Paun Greenpeace: „Raul a fost deja facut"

„Voluntarii nostri sint foarte revoltati din cauza acestui eveniment. Noi avem o retea formata din voluntari prin toata tara si mai ales cei din Bucuresti, care au trecut pe acolo (n.r. - pe linga Palatul Parlamentului), au fost foarte revoltati. Foarte multa lume indrageste motorsportul, dar in momentul in care el se intersecteaza cu spatiul verde este o problema. In Bucuresti cu atit mai mult, avind in vedere ca spatiul verde pe cap de locuitor s-a injumatatit din 1990 incoace, de la 20 mp pe cap de locuitor la doar 10, sintem cea mai prafuita capitala din Europa. Impactul va fi si la nivel de poluare a aerului, zgomot, trafic aglomerat. Acum raul a fost facut, copacii au fost taiati, noi vom urmari foarte atent ca pentru fiecare copac sa se planteze cinci in loc", spun Gabriel Paun de la Greenpeace

Remus Cernea, director executiv la Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta, crede ca: „Taierea copacilor vine in continuarea dispretului autoritatilor fata de spatiul verde. Spun ca or sa-i replanteze, dar asta e doar o scuza, anul viitor, cind va fi din nou circuit, ce vor face? Ii vor taia si ii vor replanta din nou? Ideea unui circuit nu e rea, dar nu pot fi de acord cu distrugerea spatiului verde".

Patru evenimente intr-unul singur * Vodafone Bucharest Challenge 2007 va avea loc in perioada 18-20 mai, pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului, pe traseul Bdul Natiunile Unite - Bdul Libertatii - Calea 13 Septembrie - Str. Izvor.

* Evenimentul aduna la un loc patru competitii de top din lumea sporturilor cu motor: Campionatul FIA GT, Campionatul European FIA GT3, Formula 3 Internationala Marea Britanie si Cupa Dacia Logan.

* Circuitul stradal de la Bucuresti a fost conceput de Hermann Tilke, arhitectul care a construit pistele de Formula 1 din Bahrain, Shanghai, Malaiezia si Turcia.