Acesta e bugetul alocat delegatiei Romaniei pentru participarea la cea de-a 52-a editie a concursului Eurovision 2007.

La Helsinki, pe 12 mai, Romania va fi reprezentata de trupa Todomondo, cu cintecul „Liubi, Liubi, I love You", care vorbeste despre dragoste, toleranta si pace in lume.

Editia de anul acesta are un numar-record de tari participante, 42, si se anunta extrem de spectaculoasa. Dupa neasteptata victorie din 2006 a „monstrilor" de la Lordi, majoritatea tarilor participante au accentuat ideea de show. Favoritele caselor de pariuri europene sint Serbia, Suedia si Belarus. Dintre ele, doar Suedia e deja calificata in marea finala, alaturi de Bosnia-Hertegovina, Spania, Irlanda, Finlanda, Lituania, Grecia, Franta, Rusia, Germania, Ucraina, Marea Britanie, Romania si Armenia. Iar joi au fost alese celelalte zece finaliste.

Piesele sint dintre cele mai pestrite. Marija Serifovic, reprezentanta Serbiei, va cinta despre oameni si Dumnezeu. Reprezentantul Elvetiei, DJ Bobo, cu un cintec despre vampiri, si-a pus deja in cap o serie de reprezentanti religiosi care considera cintecul satanist. De altfel, Alianta Evanghelica Elvetiana e de parere ca piesa transmite un mesaj sumbru, care indeamna la sinucidere. Israelienii de la Teapacks vor prezenta un cintec cu puternic mesaj politic, antinuclear. Unii observatori au interpretat piesa lor, „Push the Button", ca fiind la adresa programului nuclear iranian, dar artistii israelieni au negat acest lucru. Francezii de la Fatals Picards isi vor interpreta piesa in „frenglish", o combinatie de franceza cu engleza. Cintecul lor este, conform compozitorilor, un amestec de „relatie de dragoste franceza" cu „stilul punk pentru incepatori". Tinutele lor de scena au fost realizate de celebrul creator de moda Jean-Paul Gaultier.

Romanii, cu „Liubi, Liubi, I love You", un cintec despre dragoste si prietenie, erau cotati marti, la diferite case europene de pariuri, pe pozitiile 11, 13 si 14. Delegatia Romaniei a ajuns la Helsinki pe 5 mai. Repetitiile au debutat cu stingul, fapt ce a dus la un protest oficial semnat de Dan Manoliu, seful delegatiei noastre, care a si amenintat cu retragerea Romaniei din concurs. A doua zi conflictul s-a dezamorsat. „Piesa place si de ieri (n.n. - marti), pentru ca au contat foarte mult repetitia si conferinta de presa, se vorbeste foarte bine despre noi. Nu conteaza foarte tare ca sintem cotati pe pozitia 11 sau 14. Important e ca anul asta nu prea exista favoriti. Sint destul de amestecati, nu se detaseaza nimeni. Plac Suedia, Bulgaria, Ucraina. E un «scor» foarte strins. Mai ales in semifinale sint foarte multe piese bune", ne-a declarat Manoliu.

Bugetul de 32.000 de euro destinat delegatiei Romaniei inseamna bani pentru cazare, deplasare, dar si onorariul baietilor, calculat la nivelul diurnei. „Am obtinut si aia 5.000 de euro de la George Becali, pentru artificiile din finala. Am incercat la firme mari, n-a vrut nimeni sa ne dea. Omul a zis: « Da, pentru Romania, dau!»", continua Dan Manoliu. Delegatia noastra cuprinde 16 membri si e mai putin numeroasa decit in alti ani, din motive de costuri. Finlanda e o tara scumpa.