Fara metabisulfitul de sodium, produsul analizat nu ar fi avut contraindicatii. Hreanul fin cu smantana KOCHa€™s are in compozitie urmatoarele ingrediente: "hrean, smantana 23% produsa din lapte de vaca pasteurizat, ulei vegetal, apa, zahar, otet, albumina, substante de ingrosare: faina de seminte de guar E 412, faina de seminte de carruba E 410, guma xanthan E 415, sare iodata, acidifiant acid citric E 330, antioxidant metabisulfit de sodiu E 223".  ANALIZA. Produsul analizat este un aliment pe baza de hrean cu smantana din lapte de vaca. Ar fi putut fi un produs bun daca nu continea conservantul artificial metabisulfit de sodiu, specifica Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Datorita efectului sau oxidant, poate reduce continutul de vitamine din produse. Este redus in ficat la sulfat inofensiv si excretat in urina. Persoanele intolerante la sulfitii naturali ar trebui sa evite sulfitii adaugati (E 221-228). Doza zilnica admisa pentru metabisulfitul de sodiu este de 0,7 mg/kg corp.  CONCLUZIE. Produsul nu este indicat persoanelor sensibile si astmatice, din cauza adaosului de metabisulfit de sodiu, spune specialistul. Pentru ca are un continut ridicat de smantana bogata in acizi grasi saturati, produsul nu este indicat persoanelor suferinde de boli hepato-biliare, cardiovascularilor si celor cu boli renale si alergii.