Partidul Romanilor din Italia vrea ca Guvernul de la Bucuresti sa acopere

cheltuielile de transport pentru cei nevoiti sa parcurga peste 100 km pina la sectia de votare, avertizind ca, in caz contrar, statul roman ar putea fi actionat i
Partidul Romanilor din Italia vrea ca Guvernul de la Bucuresti sa acopere

cheltuielile de transport pentru cei nevoiti sa parcurga peste 100 km pina la sectia de votare, avertizind ca, in caz contrar, statul roman ar putea fi actionat in justitie.

Potrivit MEDIAFAX, Partidul Romanilor din Italia sustine ca statul roman are datoria de a asigura exercitarea dreptului la vot al cetatenilor sai, in caz contrar trebuie sa raspunda in fata cetatenilor sau a institutiilor europene. PRI recomanda "sutelor de mii de cetateni romani din strainatate care nu pot sa se deplaseze la un consulat sau la o ambasada, aflata la mai mult de 100 km", sa completeze o cerere de rambursare pentru cheltuielile de transport. Semnatarii comunicatului de presa cer si zboruri speciale charter, puse la dispozitie de Tarom, in special pentru deplasari in grup din zone precum insulele Sicilia si Sardinia pina la cel mai apropiat centru de vot. In Italia vor fi organizate la referendum sapte sectii de votare la Roma, Genova, Florenta, Treviso-Asolo, Milano, Torino si Padova. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.