Pugilistul roman a mai reusit un KO si se va lupta pentru titlul mondial al semigreilor.Adrian Diaconu (foto stinga) i-a luat la pumnipe americani. Ieri, l-a facut KO pe Hoye, intoamna urmeaza Chad „Raul" Dawson(foto dreapta) Romanul Adrian Diaconu nu a avut nevoie decit de trei runde pentru a-l face KO pe americanul Rico Hoye, devenind astfel challenger obligatoriu la titlul mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC. „Rechinul" s-a dovedit superior la toate capitolele, arbitrul fiind obligat sa opreasca meciul din cauza singerarii abundente a lui Hoye. A fost cea de-a 24-a victorie pentru pugilistul de la Interbox, care va lupta in toamna cu centura pe masa. Spectaculozitatea neasteptata a partidei, data fiind miza, i-a luat prin surprindere pe jurnalisti. „Impresionant, impozant, intimidant. Toate aceste calificative sint potrivite pentru prestatia lui Adrian Diaconu. In urma acestei victorii, Diaconu si-a meritat clar biletul pentru intilnirea din toamna cu detinatorul titlului WBC la categoria semigrea, americanul Chad Dawson", noteaza Radio-Canada.ca. „A fost cea mai impresionanta victorie pentru un luptator de obicei metodic, care a lovit puternic inca de la inceput si l-a coplesit pe Hoye", a scris si canada.com. Chad „Raul" Dawson va fi urmatorul adversar, al carui palmares, 23 de victorii din tot atitea meciuri, 15 prin KO, nu pare sa-l impresioneze pe roman: „La categoria mea, sint cel mai bun. Este cea mai mare victorie din cariera mea si acum sint gata pentru urmatoarea - o lupta pentru titlu". Dawson a fost in copilarie jucator de baschet si fotbal, atuul sau fiind jocul de picioare. Box a invatat de la tatal sau, fost profesionist, si de la bataile cu cei patru frati ai sai. Porecla de Raul ii vine din copilarie, cind era atit de tacut, incit toti credeau ca pune ceva la cale. Este consiliat in pregatire de Floyd Mayweather sr., al carui fiu a devenit saptamina trecuta campion mondial dupa un controversat meci cu Oscar de la Hoya. Ultima sa victorie a fost in februarie, cind l-a invins la puncte pe boxerul de origine poloneza Tomasz Adamek.

Lucian Bute a asistat si el la meci, oficialii de la clubul canadian anuntind ca vedeta lor a fost numita presedinte al Fundatiei Interbox, o organizatie care isi propune sa ajute tinerii fara posibilitati materiale. „Cred ca multi tineri din cartierele defavorizate nu vor mai ajunge delincventi si nu vor mai abandona scoala prin aceste tabere de box pe care le vom organiza", a spus galateanul.

Intr-un alt meci de miercuri seara, Ion Ionut, supranumit Jo Jo Dan, s-a impus la puncte in fata mexicanului Ricardo Cano, la categoria semimijlocie.