Cele mai importante premii ale industriei muzicale din Romania s-au decernat joi seara in Piata Mare din Sibiu, intr-un spectacol ce a vrut sa semene cu show-urile organizate de MTV in America sau Europa. Multi dintre cei aproximativ 15.000 de specta
Cele mai importante premii ale industriei muzicale din Romania s-au decernat joi seara in Piata Mare din Sibiu, intr-un spectacol ce a vrut sa semene cu show-urile organizate de MTV in America sau Europa. Multi dintre cei aproximativ 15.000 de spectatori veniti la intilnirea cu vedetele au ramas dezamagiti, regretind banii platiti pentru bilet.

Playback-ul, glumele proaste si sunetul slab au fost citeva ingrediente care i-au nemultumit pe spectatori. Printre vedetele care au urcat pe scena s-au numarat Iris, Directia 5, Voltaj, Anda Adam, Activ, Dj Project, Anna Lesko, Florin Chilian, Cargo, Heaven. Marii absenti ai editiei din 2007 au fost Loredana, 3rei Sud Est si BUG Mafia. Senzatia serii a fost micuta Cleopatra Stratan, care a venit insotita de tatal sau, Pavel Stratan. Purtind aceeasi rochita roz cu buline din videoclipul care a facut-o celebra, cea mai tinara nominalizata din istoria MTV a adunat trei trofee si nu a uitat sa-l mentioneze pe "Ghita": "Toata lumea ma intreaba cine-i Ghita. Cind eu le raspund cine e, ei ma intreaba unde e Ghita. Cind le raspund unde e, ei deja ma intreaba ce face. Asta-i Ghita!", a spus Cleopatra Stratan, aratind spectatorilor trofeul cistigat. Apoi, micuta a miscat publicul cu un "va multumesc" in grai moldovenesc. "La trei ani face cit noi toti la un loc", a laudat-o Smiley. Pentru ca ora a fost inaintata, doua dintre statuete au fost inminate tatalui emotionat.

Pentru artistii care au luat lectii de mima, seara de joi a fost o buna ocazie de a-si exersa talentul. Din cauza sonorizarii, playback-ul a fost la putere, fapt ce a dezamagit atit fanii, cit si invitatii. "Am fi vrut sa cintam live, mai ales ca noul nostru stil cere asa ceva. Ar fi fost un show categoric mai bun daca acest lucru ar fi fost posibil", a declarat dupa prestatie Serban de la Animal X.

Trupe romanesti ca Voltaj sau Directia 5, bine cunoscute pentru prestatiile live, au trebuit sa se conformeze. Altii au incercat sa faca show in pofida conditiilor tehnice oferite de organizatori. Printre ei, Anda Adam a oferit fanilor o mostra a adevaratei sale voci. Cele mai umilite au fost fetele de la Heaven, carora le-a sarit discul in timp ce mimau. Acest nenoroc pare sa urmareasca Premiile MTV, pentru ca, anul trecut, Morandi au fost cei care au patit-o.

Chiar daca a fost vorba de un eveniment fara legatura cu politicul, glumele si aluziile la votul din 19 mai nu au lipsit. "Romanul n-are noroc/ Si se pricepe la tot/ Fura stampila de vot/ Si-o poarta ca un breloc", au fost versurile pline de "duh" cintate de Marius Moga si Cerebel. Nici cei de la Parazitii nu au ocolit subiectul, dar l-au abordat in felul lor. "O sa mergem la o bere dupa ce ne suflam mucii si cintam. Vorbesc mai mult decit Basescu, nu?", a spus pe scena Cheloo. Gazdele de la Ca$$a Locco au facut si ele citeva aluzii la aruncarea "peste bord" a celor 322 de parlamentari, campanie care circula pe Internet.

Baietii de la Ca$$a Locco nu au reusit sa se ridice la inaltimea asteptarilor si glumele lor acide nu au fost gustate de public. Ei au reusit sa deranjeze si citeva vedete, dar au cerut scuze la finalul spectacolului. Nici publicul nu a parut fan al prezentarii celor trei. Expresii ca "Hai Hermannstadt" sau "Asa, se poate, Sibiul e cel mai tare, frate!" i-au lasat reci pe sibieni. Gafa cea mare a venit la final, cind cei trei au adresat o invitatie "la o cola, papuse. Dintr-aia zero...", desi eticheta bauturii-sponsor a fost albastra, si nu rosie. Pentru ziaristii de scandal, gazdele au avut un mesaj la fel de putin original ca si restul prestatiei lor si au ridicat degetul mijlociu in semn de "salut" catre presa.

Cu putin inainte de ora 1.00, dupa decernarea tuturor premiilor, a urcat pe scena si invitatul special. Jamaicanul Sean Paul a fost insotit de trupa si de patru dansatoare, alaturi de care a oferit un adevarat show live. De departe, el a fost singurul care a reusit sa agite spiritele, in ciuda orei tirzii. Ritmurile rapide, melodii precum "Like Glue", "Baby Boy", "Still In Love With You", "Get Busy", "We Be Burnin'" sau "Break It Off" si spectacolul oferit de dansatoare timp de doua ore au molipsit spectatorii, care s-au lasat dusi de val.

Sean Paul s-a declarat surprins de fanii sibieni care au venit la spectacol si mai ales de frumusetea romancelor. "Vreau sa multumesc tuturor celor care au venit aici. Desi ma aflu pentru prima oara in Romania, publicul este incredibil si sper sa revin cit mai curind. Trebuie sa mai spun ca cele mai frumoase femei din Europa le-am vazut in Sibiu", a declarat artistul reggae.

Cei care au platit 35 de lei pe un bilet ca sa intre la spectacolul din Piata Mare au regretat amarnic. Pentru ca la orele inceperii show-ului piata era aproape goala, un ordin de sus a adus o veste salvatoare pentru cei ce se inghesuiau in spatele baricadelor. "Se intra si fara bilet" a fost propozitia care s-a raspindit rapid in momentul in care fortele de ordine au eliberat intrarile in piata. "Nu mi se pare corect. Eu am platit si altii fara bilet ma calca in picioare sa ajunga in fata." Doar cei care au scos din buzunar o suma frumusica pentru biletele VIP cu 100 si 200 RON au fost multumiti. "Nu as fi rezistat atitea ore in picioare", a spus o tinara care isi cumparase bilet cu loc.

Premiile MTV Romania 2007 Cea mai buna piesa - "Ghita", Cleopatra Stratan

Cel mai bun grup - Simplu, "Oficial imi merge bine"

Cea mai buna interpreta solo - Blondy, "Fiesta"

Cel mai bun interpret solo - Stefan Banica jr., "Toata lumea danseaza"

Cel mai bun album - "Everyday", Activ

Cel mai bun hip-hop - Cheloo, "Operatiunea c*r pansat"

Cel mai bun dance - DJ Project, "Tu esti tot ce am"

Cel mai bun pop - Directia 5, "Stai! Nu ma ocoli"

Cel mai bun rock - Iris, "Vino pentru totdeauna"

Cel mai bun alternativ - Suie Paparude, "Armada Verbala"

Cel mai bun debut - Cleopatra Stratan

Premiul pentru intreaga activitate - Iris

Cel mai bun site - Heaven

Ca mai buna prestatie live - Stefan Banica jr.

Cel mai bun download - "Ghita", Cleopatra Stratan

Cel mai bun videoclip - "Oficial imi merge bine", Simplu

Cel mai bun artist international - Sean Paul


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.