Persoanele cu domiciliul in Bucuresti care au obligatia sa depuna declaratiile de venit, vor putea sa le depuna si sambata, structurile de administrare a persoanelor fizice din cadrul Administratiilor Finantelor Publice din cele sase sectoare urmand sa functioneze pe 12 mai intre orele 8:30- 14:00.

Directia Generala a Finatelor Publice a Municipiului Bucuresti a anuntat vineri ca decizia a fost luata pentru a veni in sprijinul contribuabililor persoane fizice care au obligatia de depunere a declaratiilor de venit, tinand cont ca termenul limita de depunere este 15 mai.

Persoanele care au obtinut anul trecut venituri din activitati precum transferul titlurilor de valoare, profesii liberale si drepturi de proprietate intelectuala trebuie sa depuna declaratiile de venit pana marti, 15 mai, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi de pana la 100 de lei.

"Nedepunerea declaratiei de venit pana la data de 15 mai 2007 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la zece lei la 100 de lei, contribuabilul avand posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii mentionate mai sus", potrivit ANAF.

Plicurile transmise populatiei includ, pe langa cele doua formulare ale declaratiei speciale privind veniturile realizate (formularul 200), ghidul de completare, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiilor la autoritatile fiscale.

Persoanele fizice trebuie ca, dupa completarea celor doua formulare de declaratie de venit, sa introduca un exemplar in plicul primit, pastrand celalalt document.

Pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit completate, populatia va utiliza plicul primit, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale.

Declaratiile de venit trebuie transmise doar de catre anumite persoane, care au obtinut anul trecut venituri din activitati cum ar fi transferul titlurilor de valoare, profesii liberale si drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, contribuabilii care au obtinut venituri din activitati agricole, din cedarea folosintei bunurilor si din activitati comerciale au obligatia sa completeze aceste declaratii.

Persoanele obligate sa declare veniturile din 2006 si nu au primit prin posta plicul cu declaratia de venit pot procura formularele de declaratie accesand adresa de Internet www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenta contribuabili, subdomeniul Formulare, sau de la unitatile fiscale.

Contribuabilii persoane fizice romane, cu domiciliul in Romania, nu au obligatia sa depuna declaratia de venit daca anul trecut au obtinut numai venituri a caror impunere este finala. Din aceasta categorie fac parte veniturile din salarii sau asimilate acestora, din pensii, din dividende, din dobanzi, din premii si jocuri de noroc, veniturile nete determinate pe baza de norme de venit, precum si veniturile din alte surse a caror impunere este finala.