Grand Prix-ul de la Barcelona, programat duminica, va fi completat de anul viitor de unul gazduit de Valencia. Tot de la anul, Asia va avea, in premiera, o cursa care se va desfasura noaptea. Update: 14.30

Barcelona este prima escala e
Grand Prix-ul de la Barcelona, programat duminica, va fi completat de anul viitor de unul gazduit de Valencia. Tot de la anul, Asia va avea, in premiera, o cursa care se va desfasura noaptea. Update: 14.30

Barcelona este prima escala europeana a sezonului de Formula 1, pauza de aproape o luna dintre etapele a treia si a patra ale CM luind sfirsit in acest weekend. De anul viitor, monoposturile vor poposi mai mult in insorita Spanie, Bernie Ecclestone anuntind disputarea unui Grand Prix si pe Costa del Azahar, pe strazile Valenciei, competitie care va purta numele de Marele Premiu al Mediteranei. Ar fi al doilea circuit stradal din calendarul F1, dupa cel de la Monte Carlo. Privitor la cursa de duminica (de la ora 15.00, in direct pe TVR 1), ea se anunta foarte atractiva si prin faptul ca ii va departaja pe primii trei din ierarhia pilotilor, Alonso, Raikkonen si Hamilton avind cite 22 de puncte. In fapt, va fi, ca si in Asia, tot o lupta intre fiabilitatea Ferrari si consistenta McLaren, cursele precedente aratindu-ne ca diferenta e facuta de numarul greselilor lui Massa sau de pasajele de mediocritate ale lui Alonso.

Tot de anul viitor, in Singapore se va organiza o cursa de Formula 1 pe un circuit stradal si cel mai probabil va fi prima cursa care va fi organizata noaptea din istoria acestui sport, anunta site-ul oficial al competitiei. "Sint foarte multumit de faptul ca Singapore s-a alaturat familiei Formulei 1 si asteptam cu interes aceasta cursa exotica. Vrem sa o organizam noaptea, pentru prima data, pentru ca atmosfera ar fi cu adevarat fantastica. Stiu ca echipele si pilotii de-abia asteapta organizarea Marelui Premiu de Formula 1 anul viitor", a declarat ieri presedintele Formula 1, Bernie Ecclestone. Marele Premiu al statului Singapore va avea loc in luna septembrie sau octombrie a anului urmator, iar prin faptul ca va avea loc noaptea va putea fi urmarita si de catre telespectatorii din Europa.

"Sintem incintati ca am ajuns la un acord final intre F1, Comitetul de Turism din Singapore si comunitatea de afaceri din tara si vom garanta ca organizarea Marelui Premiu va fi fara probleme, iar toata lumea se va bucura de ospitalitatea si gastronomia din Singapore", a precizat unul dintre reprezentantii organizatorilor, Ong Beng Seng. "Va fi mai mult decit o cursa, va fi un festival national, care ne va aduce multe beneficii", a explicat ministrul de stat pentru comert si industrie, S. Iswaran.

Marele Premiu din Singapore va avea loc pe drumurile publice din apropierea unui golf, iar designerii circuitului au anuntat ca toata pista va fi luminata puternic, pentru ca pilotii sa nu aiba probleme legate de securitate, iar tribunele vor putea gazdui 80.000 de spectatori.



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.