Impreuna cu ziarul de luni, veti putea achizitiona volumul II din seria ENCICLOPEDICA: "Egiptul, taramul uitat", de Jean Vercoutter. Pretul pachetului ziar+enciclopedie va fi 9.9 RON. Cotidianul va putea fi cumparat si separat, la pretul obisnuit, 1 RON. Daca doriti sa aveti certitudinea ca veti avea completa colectia ENCICLOPEDICA, puteti alege una dintre variantele de abonament prezentate la www.cotidianul.ro/abonamente. Va multumim.Best-sellerul interntional al seriei Découvertes, marca a prestigioasei edituri franceze Gallimard, monografia lui Jean Vercoutter este adusa in premiera pe piata romaneasca de „Cotidianul" si Editura UNIVERS, in Colectia Enciclopedica. Cu sprijinul proiectului imobiliar Baneasa Invest, volumul va costa, alaturi de ziar, 9,9 lei, in timp ce, in Franta sau pe amazon.com, pretul sau este intre 8 si 14 euro.

Cititorii straini au avut destule de spus despre acest volum popular pe amazon.com. „Daca o consideram ca adresata unei audiente generale, e o carte excelenta. Daca tinteste un public mai serios, poate fi amuzanta si interesanta si reprezinta, cu siguranta, o schimbare placuta datorita faptului ca discuta si cercetarile recente". Un alt cititor remarca diferenta dintre monografie si lucrarile academice:

„S-a profitat de fiecare oportunitate pentru a reproduce fotografiile color si ilustratiile in alb si negru la toata gama de subiecte, fara a se limita doar la imaginile cele mai cunoscute. Majoritatea subiectelor la care te-ai astepta sint acoperite: piatra de la Rosetta, hieroglifele, Tutankhamon, piramidele, pionierii egiptologiei, parte din cercetarile recente. Exista si o cronologie folositoare la final si citeva articole interesante din punct de vedere tehnic, de exemplu despre conservarea mumiei lui Ramses al II-lea si o analiza gravimetrica a Marii Piramide. Iti reaprinde interesul daca ai citit prea multe lucrari aride despre Egipt. Recomandata."

„Este o carte frumos realizata care include numeroase fotografii si ilustratii, dar si documente referitoare la istoria Egiptului si la cea a egiptologiei. Detalii ale descoperirilor istorice ale mormintelor si relicvele, ilustratii ale modului in care aratau lucrurile inainte de jaful frecvent din primele secole. O bucurie s-o privesti si s-o citesti, plina de informatii extraordinare", caracterizeaza un cititor monografia lui Jean Vercoutter. Un coleg de-ai lui de breasla are un comentariu mai succint: „Mi-ar placea aceasta carte si vreau sa o am acum".