Camera Reprezentantilor din Congresul SUA a votat ieri un proiect de lege prin care aproba alocarea de fonduri pentru operatiuni militare in Irak doar pina la sfirsitul lunii iulie. Orice alocare ulterioara de fonduri ar urma sa depinda de desfasurar
Camera Reprezentantilor din Congresul SUA a votat ieri un proiect de lege prin care aproba alocarea de fonduri pentru operatiuni militare in Irak doar pina la sfirsitul lunii iulie. Orice alocare ulterioara de fonduri ar urma sa depinda de desfasurarea evenimentelor din Irak, care ar trebui sa indeplineasca anumite conditii, pe care Camera nu le-a specificat inca. Presedintele George W. Bush, care si-a mai utilizat dreptul de veto in privinta unei legi referitoare la finantarea operatiunilor din Irak, declara ca se va opune si acestui nou proiect de lege. Cu toate acestea, el a acceptat ca ideea de a impune anumite conditii ce trebuie indeplinite in Irak este rezonabila.

Proiectul de lege, adoptat cu 221 de voturi pentru si 205 impotriva, aproba acordarea imediata a 43 de miliarde de dolari cerute de Bush pentru finantarea razboiului din Irak. Alte 53 de miliarde de dolari vor fi acordate doar daca in luna iulie se va demonstra ca au existat progrese in Irak in domeniile politic, economic si al securitatii. Republicanii se opun acestui proiect, de aceea s-ar putea ca acesta sa cada in Senat, unde majoritatea democrata este mult mai fragila. Partidul Republican a inceput, la rindul sau, sa faca presiuni asupra lui Bush, pentru obtinerea de rezultate in Irak. In cursul acestei saptamini, 11 congresmeni republicani s-au intilnit cu Bush, pe care l-au avertizat ca nu se poate astepta la sprijin neconditionat in acest domeniu si dupa luna septembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.