Dupa reprezentatiile de la Studioul Casandra si Test Point, piesa de teatru "Monged" in regia Verei Ion se va juca simbata, la ora 19.00, la Teatrul Desant.  In rolul celor trei tineri "monged", Sorin Poama,
Alexandru Potocean, Alexandru
Dupa reprezentatiile de la Studioul Casandra si Test Point, piesa de teatru "Monged" in regia Verei Ion se va juca simbata, la ora 19.00, la Teatrul Desant.


In rolul celor trei tineri "monged", Sorin Poama,
Alexandru Potocean, Alexandru Fifea
si "mijlocul lor de transport", drogul
"Monged" sau, transpus in argoul romanesc, varza, praf, rupt, prajit. Toate acestea, referitor la creierul intoxicat de droguri si alcool al celor trei personaje din piesa lui Garry Duggan, premiata cu Stewart Parker Award in 2006. Tradus in romana de regizoarea piesei, Vera Ion, textul dramaturgului irlandez exploreaza o lume marginala, a celor de care se lipeste de regula eticheta "drogat". "Pastilat", mai bine zis, pentru ca cei trei se refugiaza in discursul pe care il genereaza Ecstasy-ul, sustinut apoi de citeva linii de cocaina si niste jointuri cu marijuana. Bernard lucreaza intr-o companie de asigurari, dar vrea sa ajunga scriitor, Ray, care e angajat intr-un bar, vrea sa devina muzician si Dave viseaza sa fie dealer de droguri, desi construieste site-uri. Acestia sint cei trei protagonisti care traverseaza cotidianul ca si cind ar fi un joc virtual, alegind o calatorie cu roller coaster-ul pe care numai dorgurile le-o pot garanta. Nu exista nici o limita, nici o alarma care sa indice sabotarea sinapselor sau, daca apare cumva una, trebuie depasita, sfidata printr-o alta doza. O plimbare prin Dublin, pe strazile intunecoase, prin cluburi, prin amintiri, proiectii, toate acestea pe fast forward-ul dat de droguri. Un traseu paralel, care ocoleste indatoririle zilnice, mersul la birou sau istericalele iubitei. Iar la capatul acestui drum se deschide altul, pe care pot sa porneasca doar daca sint la fel de "monged". Este un text ca o vitamina efervescenta. Sorin Poama, Alexandru Potocean, Alexandru Fifea sint cei trei actori care intra extrem de bine in pielea personajelor. Scenografia acestei piese, nerecomandate celor care vor povesti edulcorate si frumos ambalate, este realizata de Stefan Ungureanu si Amalia Dulhan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.