Componenta echipei daneze Slagelse a fost retinuta pe aeroportul din Samara, vamesii rusi sustinind ca in pasaportul sportivei au fost descoperite nereguli.

Handbalista romana Carmen Amariei a fost arestata, simbata, pe aeroportul din Samara (Rusia). Romanca, legitimata la echipa daneza Slagelse, urma sa joace, in aceasta seara, in finala Ligii Campionilor impotriva rusoaicelor de la Lada Togliatti. Autoritatile ruse sustin ca au recurs la aceasta masura intrucit au descoperit ilegalitati in pasaportul sportivei. Slagelse, prin antrenoarea Anja Andersen, a amenintat ca nu se va prezenta la meci. ,,Sicanele au inceput inca de la Moscova, unde rusii ne-au tinut o ora si jumatate, in loc de 20 de minute. Am ajuns la Samara intr-un final, pe la 21.30, unde am mai stat o ora si jumatate in vama. Am ramas ultima la pasapoarte, iar cind s-au uitat la el, m-au retinut fara explicatii. Mi-au spus ca sint arestata si au vrut sa ma inchida intr-o camera cu cheie. Am mincat doar biscuiti si doar tirziu, spre ora 03.00, cind au reusit cei din clubul nostru sa ma mute intr-un hotel din apropierea aeroportului, am mincat ceva, cumparat de presedintele clubului. Mi-au luat dreptul de a juca intr-o finala de Liga Campionilor. Ma simt umilita si nu inteleg cum pot sa ma lase sa ies in jurul hotelului in care ma pazesc, dar nu pot merge la 100 de kilometri, la Togliatti, sa joc si apoi sa parasesc Rusia’’, a declarat handbalista de la Slagelse.

Forul roman de handbal sau Ministerul Afacerilor Externe din Romania nu cunosteau prea multe detalii despre acest caz. "Numai in vestul salbatic se poate intampla asa ceva. Chiar daca pasaportul a fost expirat, iar la el s-au adaugat doua foi cu vize, nu asta era solutia. Carmen nu era acolo singura, nu era o infractoare pentru a fi arestata. Era totusi inclusa intr-o delegatie oficiala, deci o puteau amenda, puteau negocia. Si asta s-a intamplat cu o zi inainte de un meci important. Sunt convins ca ii vor da drumul pana diseara, insa ea nu cred ca va mai putea juca pentru ca va fi afectata psihologic’’, a declarat presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu.