DNA i-a trimis in judecata pe generalul (r) Ovidiu Soare, fostul sef al Inspectoratului pentru Apararea Constitutiei si Securitate Economica, din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), pe colonelul (r) SRI Dumitrache Gheorghe, pe omul de aface
DNA i-a trimis in judecata pe generalul (r) Ovidiu Soare, fostul sef al Inspectoratului pentru Apararea Constitutiei si Securitate Economica, din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), pe colonelul (r) SRI Dumitrache Gheorghe, pe omul de afaceri Alexandru Georgescu si pe amiralul (r) Cico Dumitrescu, fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu. Ei sint acuzati de dare de mita si trafic de influenta. Dumitrache i-ar fi oferit generalului Soare (seful sau) doua imobile in localitatea Calinesti, judetul Prahova. In schimb, acesta din urma si-a protejat subalternul in cadrul serviciului, prin demersuri oficiale pentru avansarea lui in functii si grade superioare. Datorita sustinerii de care a inceput sa beneficieze, Dumitrache a inceput sa desfasoare, incepind cu anul 1996, activitati de protejare a unor oameni de afaceri din judetul Prahova, intervenind, la cererea acestora, la factori de decizie din SNP Petrom, Lukoil SA, dar si la ofiteri de politie si magistrati. Interventiile erau legate de initierea si derularea unor afaceri comerciale profitabile, dar si de obtinerea de solutii favorabile in cazul unor dosare penale pe care cei in cauza le aveau pe rol. (D.P.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.