Fostul administrator al unui camping din sudul Suediei a fost de acord sa plateasca unui grup de romi 200.000 de coroane suedeze, echivalentul a 29.000 de dolari, pentru a pune capat unui proces in care era acuzat de discriminare deoarece nu ii lasas
Fostul administrator al unui camping din sudul Suediei a fost de acord sa plateasca unui grup de romi 200.000 de coroane suedeze, echivalentul a 29.000 de dolari, pentru a pune capat unui proces in care era acuzat de discriminare deoarece nu ii lasase sa intre in camping. Avocatul Poporului impotriva Discriminarii Etnice (DO) din Suedia a decis sa-l dea in judecata pe fostul administrator al campingului Sibbarp din Limhamn, dupa ce cei 27 de romi, cu sapte caravane, nu au fost lasati sa intre in spatiul de campare in 2004. DO a cerut ca intregul grup de romi sa fie despagubit cu 675.000 de coroane sau fiecare persoana cu 15.000 de coroane, insa partile au ajuns, marti, la o intelegere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.