Dupa aceasta data, vor intra si cuvintele precum "sistem ticalosit" sau "oligarhi" pe fagasul semantic normal, incetand sa disimuleze gandurile reale (vorba lui Talleyrand). Un prim pas pe aceasta cale a relativizarii afirmatiilor exagerate este decl
Dupa aceasta data, vor intra si cuvintele precum "sistem ticalosit" sau "oligarhi" pe fagasul semantic normal, incetand sa disimuleze gandurile reale (vorba lui Talleyrand). Un prim pas pe aceasta cale a relativizarii afirmatiilor exagerate este declaratia presedintelui Basescu de deunazi la TVR1: 95 la suta din banii obtinuti de comunitatea de afaceri sunt obtinuti corect. Foarte mult si foarte bine. Sa fie fericiti! putine tari dezvoltate au realizat acest record ... cinstiti ar fi cei 5 la suta in jurul presedintelui suspendat. De ce? Fiindca e nevoie si de afaceristi in viitorul partid prezidential, contraponderea finantei liberale. Istoria se repeta. Taranistii antebelici la fel vorbeau: economicul trebuie subordonat politicului. Asta inainte de a intra in cascaval. Dupa aceea, au devenit mai liberali decat liberalii neaosi. Politicul a castigat mai totdeauna lupta cu economicul.
Deocamdata, ne aflam in faza demagogiei. La Grupul pentru Dialog Social, domnul Traian Basescu a fost intrebat (citez) daca dupa referendum isi va schimba limbajul si atitudinea politica, daca va castiga, bineinteles. Domnul Basescu a fost intrebat daca va renunta la invectiva "oligarhi" si daca se va dovedi mai receptiv la mediere si negociere politica.
Raspunsul a fost destul de evaziv, pe de o parte: "Cu sistemul nu se negociaza" sau "Emil Constantinescu a negociat si a pierdut!". Actualul presedinte suspendat s-a aratat mai prudent ca in timpul guvernarii CDR, pe care acelasi domn Basescu, pe atunci unul din liderii PD, a torpilat-o. Si in prezent, domnul Basescu vrea sa subordoneze economia politicului dar, spre deosebire de 1968, acum se ciocneste de o coalitie de partide mai structurata decat Conventia Democrata de odinioara.
Economicul va castiga, adica realismul in politica...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.