Echipa de control numita sa verifice informatiile publicate de ziarul ZIUA, potrivit carora trenurile de metrou Bombardier au deficiente tehnice va finaliza cercetarile si va elabora un raport pana la sfarsitul saptamanii, a anuntat ministrul Transpo
Echipa de control numita sa verifice informatiile publicate de ziarul ZIUA, potrivit carora trenurile de metrou Bombardier au deficiente tehnice va finaliza cercetarile si va elabora un raport pana la sfarsitul saptamanii, a anuntat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. El a precizat ca echipa este formata din cinci persoane si este condusa de seful Directiei Inspectie si Control din Ministerul Transporturilor.
ZIUA a aratat ca, potrivit unui raport secret al Metrorex, "oricand in subteran este posibila o catastrofa cu sute de victime", din cazua deficientelor caii de rurale a trenurilor Bomdardier, printre care incalzirea si uzura rotilor, precum si desprinderea unor bucati de metal de pe suprafata de rulare a rotilor.
In plus, trenurile Bombardier ar determina degradarea rapida a sinelor de rulare a metroului si apare fenomenul de "arcuri electrice", conditii care pot cauza incendii. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.