Tot mai multi analisti politici si militari apreciaza ca aceste manevre semnifica iminentul atac israelian asupra Gazei. In tot cursul ultimelor zile locuitorii din sudul Israelului nu au avut parte de liniste. Cateva rachete "Qassam" au fost trase a
Tot mai multi analisti politici si militari apreciaza ca aceste manevre semnifica iminentul atac israelian asupra Gazei. In tot cursul ultimelor zile locuitorii din sudul Israelului nu au avut parte de liniste. Cateva rachete "Qassam" au fost trase asupra orasului Shderot, una din ele a lovit in plin o casa, patrunzand prin acoperis. Organizatia fundamentalista "Jihadul Islamic" a revendicat atacul afirmand ca ar fi un raspuns la atacul israelian din Jenin, unde trei militanti palestinieni au fost ucisi. Ciocnirile armate israeliano-palestiniene din ultimele zile de la Bethleem si Jenin, si la granita dintre Gaza si Egipt prefigureaza razboiul in pregatire. Mahmud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene, si ministrii Fatah nu se mai bucura de sprijin in Gaza. Care se impotmoleste intr-un haos politic si economic extrem de periculos. 46 de militii inarmate actioneaza de capul lor si terorizeaza Gaza. Ziarul palestinian "Al Hayatt El-Gezzira" cheama la incetarea luptelor interne si mobilizarea intregului efort al rezistentei palestiniene impotriva "ocupantilor sionisti". Cat ce priveste Israel, chiar daca se afla intr-o acuta criza politica, nu va mai suporta multa vreme sa fie tinta rachetelor "Qassam". Generalii preseaza executivul politic sa "le dezlege mainile". Hamas a amenintat ieri ca soldatii israelieni care vor intra in Gaza se vor intoarce acasa in sicrie. (T. SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.