Ministerul Internelor si Reformei Administrative a sesizat Parchetul General pentru stabilirea vinovatiei membrilor echipei de control si cercetare care au au efectuat controlul vamal si cercetarea autoturismului Porsche in februarie 2002, in care s
Ministerul Internelor si Reformei Administrative a sesizat Parchetul General pentru stabilirea vinovatiei membrilor echipei de control si cercetare care au au efectuat controlul vamal si cercetarea autoturismului Porsche in februarie 2002, in care s-au gasit luna trecuta alte 60 de kilograme de heroina.
In urma cu o luna, politistii de la Crima Organizata au descoperit peste 60 de kilograme de heroina intr-o masina care le-a fost repartizata. Autoturismul - un Porsche Carerra 911 - a fost confiscat acum cinci ani de la doi contrabandisti turci, iar dupa un an a ajuns intr-un garaj al Secretariatului General al Guvernului, fiind ulterior transferat Politiei. Potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, ancheta dispusa de ministrul Cristian David in acest caz a fost finalizata.
Control de mantuiala
Concluzia anchetei MIRA nu clarifica modul in care cele 60 de kilograme de heroina au ajuns in Porsche, dar ii face responsabili pe cei care au efectuat controlul vamal si cercetarea autoturismului in februarie 2002. Potrivit MIRA, "in urma depistarii cantitatii de 60 de kilograme droguri in data de 11.04.2007 in autoturismul Porsche Carrera 911, preluat spre utilizare de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, ministrul Cristian David a dispus efectuarea unei verificari proprii fata de modul cum a fost efectuat controlul acestui autoturism la data de 09.02.2002". Din concluziile anchetei reiese ca "asupra autoturismului Porsche s-a facut un prim control de catre autoritatile vamale in urma caruia au fost identificate 126 de pachete continand un praf de culoare cafeniu deschis, ce ulterior s-a constatat a fi heroina. Controlul fizic initial a fost efectuat in terminalul de marfa al punctului vamal de catre controlorul vamal". Ulterior, organele vamale au sesizat telefonic politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara. O echipa de la crima organizata, insotita de politisti de frontiera si lucratori vamali au intocmit un proces verbal de constatare a infractiunii de trafic de droguri, ca act de sesizare, in care s-au consemnat aspectele rezultate in urma controlului efectuat de catre autoritatile vamale. De asemenea, in prezenta procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timis - care a preluat dosarul in ancheta proprie - in aceeasi zi, s-a efectuat perchezitia autoturismului, intocmindu-se un proces verbal din care rezulta ca "nu au fost gasite sau ridicate alte substante". "In urma raportului prezentat ministrului Internelor si Reformei Administrative, s-a dispus sesizarea Parchetului General pentru stabilirea vinovatiei membrilor echipei de control si cercetare, conform competentelor acestora", se arata in comunicatul MIRA. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.