Salasluieste un soi de isterie mocnita in cei care indeamna la liniste si calm.

Avem politicieni tineri in Guvern care fac treaba pentru tara. Adomnitei indeamna parintii sa-si supravegheze copiii prin camere de luat vederi. Sau propune sa nu mai fie atitia umanisti in tara, pentru ca inginerii si politehnistii, in general, sint mult mai tari. Toate astea le proclama sus si tare agramat, cu o siguranta de sine care ridica o intrebare plebee in orice creier, oricit de bine educat: „Ce cauta ala acolo, frate?". Ei, de ce va isterizati asa?

Chiuariu descopera cu delicii domeniul fascinant al justitiei. Si il ataca direct cu buldozerul exact pe omul care tine cele mai multe dosare dificile in mina, de fapt toate dosarele coalitiei anti-Basescu. Nu e o explozie hormonala, este doar o executie cu singe rece. Se stie ca soldatii copii sint extrem de cruzi cind sint fortati de iresponsabili maturi sa ia arma in mina. Legea ANI se pregateste sa treaca aproape juganita pentru linistea Parlamentului. Si pentru linistea noastra definitiva. Nu fiti isterici.

Am dat doua exemple pentru aceia care indeamna tot timpul la calm si „ratiune". Basescienii sint isterici si fac prea des comparatii cu situatia din ’90. De acord, fac o chestie usor de prevazut: se legitimeaza de la o traditie fragila a protestului in Romania. O traditie pe care nu o prea avem, asa ca mai inventam pe ici, pe colo. Dar nu asta e esential. Avem Curte Constitutionala care zice una si parlamentarii fac alta in numele aceleiasi constitutii. Avem deja lobby pe fata pentru apararea unor mari afaceristi cu dosare incurcate. In astfel de conditii, mi se pare chiar necivilizat sa strigi „liniste!". Cu de-alde Chiuariu si Adomnitei te comporti exact cum o cer. Primul trebuie psihanalizat: ce are in cap cind ia decizii care arunca Europa in aer? Pe al doilea l-as provoca la un test de gramatica pentru clasa a opta.

Nu se poate face asemanarea cu anii ’90. Atunci, tot aparatul comunist si securist a cistigat fara drept de apel. Acum, o falanga dura din acelasi aparat arunca in piata publica copii indoctrinati in spiritul abuzului nou, cu fata democratica, precum Chiuariu. Ministrul Justitiei a fost bine infasurat in dinamita scandalului si a fost trimis sa se arunce in aer cerind demisia unui procuror cu dosare importante. Democratie cu iz taliban. Vor mai veni si altii, la fel, e plina Romania de puberi doritori de satisfacere spirituala. In rest, ce sa va spun, fiti linistiti, terminati-o cu isteria.