In locul fiecarui copac taiat pentru construirea Bucharest Ring vor fi plantati alti doi, dupa cursa auto de la Casa Poporului.



 Bolizii vor parca saptamina viitoarein Piata Constitutiei. Aproape un sfert dintre
In locul fiecarui copac taiat pentru construirea Bucharest Ring vor fi plantati alti doi, dupa cursa auto de la Casa Poporului.



Bolizii vor parca saptamina viitoarein Piata Constitutiei. Aproape un sfert dintre biletele disponibile pentru evenimentul auto din jurul Casei Poporului, care va culmina cu etapa a treia a Campionatului Mondial de Turisme FIA GT (20 mai), au fost vindute, amatorii sporturilor cu motor achizitionind 15.000 de tichete din totalul de 70.000. Romanii sint reprezentati in doua dintre cele patru concursuri, Campionatul European FIA GT3 si Cupa Dacia Logan, aceasta ultima intrecere urmind sa aiba la start sase compatrioti. Dintre ei se disting Constantin Raileanu, fost pilot in Formula Ford, si amatorii Bogdan Muresan si Cosmin Tudoran, componenti ai trupei Ca$$a Locco, absolventi ai unui curs special pe circuitul german de la Oschersleben. "Nu ne-am propus sa cistigam, dar sint sigur ca vom avea o evolutie buna", spune Tudoran, in timp ce profesionistul Raileanu a privit experienta nemteasca cu ochi de expert: "M-am acomodat repede cu masina si chiar mi-a placut cum sta pe pista. La Bucuresti o sa fie putin altfel, pentru ca este un circuit stradal, dar nu cred ca vor fi probleme".

Pilotii nostri vor fi pusi sa alerge si in afara concursului, dar fara a fi ajutati de cai-putere, organizatorii prevazind si desfasurarea unui meci de fotbal intre o prim-divizionara din Bucuresti si concurentii de nationalitate romana. In ceea ce priveste protectia mediului, stricaciunile produse cu ocazia construirii circuitului vor incepe sa fie reparate dupa 21 mai, organizatorii semnind deja contractele cu firme specializate in domeniu. In locul fiecarui copac taiat vor fi plantati doi, iar fostul spatiul verde va fi regazonat.

Inaintea etapei de la Bucuresti, lider al ierarhiei FIA GT este italianul Thomas Biagi (13 p), care a cistigat etapa disputata duminica, la Silverstone, concurind pe o masina Maserati MC12 GT1.

Trafic blocat o saptamina Strazile din jurul Palatului Parlamentului - locul unde se va desfasura circuitul GT "Bucharest Road City Course" - se vor inchide traficului rutier timp de o saptamina, incepind de miercurea viitoare, municipalitatea Capitalei impunind unele restrictii de circulatie chiar din acest week-end. Astfel, incepind de joi se redeschide circulatia pe Bulevardul Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Unirii, pina marti, saptamina viitoare. De asemenea, simbata noaptea va fi montata o pasarela pietonala pe Calea 13 Septembrie.

Incepand de miercuri, 16 mai si pina in 23 mai, traficul rutier va fi inchis in totalitate pe strazile Calea 13 Septembrie (intre Soseaua Pandurilor si Bulevardul Libertatii) - strada Izvor - strada Dr. Staicovici (intre strada Izvor si strada L. Pasteur) - Bulevardul Natiunile Unite (intre Splaiul Independentei si strada B.P.Hasdeu) - strada B.P.Hasdeu (intre Splaiul Independentei si Bulevardul Natiunile Unite) - Bulevardul Libertatii (intre Splaiul Independentei si Bulevardul Regina Maria) - Bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si Bulevardul I.C.Bratianu) - strada Uranus (intre Calea 13 Septembrie si strada Sabinelor).

Pe de alta parte, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca lucrarile de amenajare a circuitului de Formula 3 din jurul Palatului Parlamentului sint neautorizate de primaria de sector si a avertizat ca intii va demola tribunele, apoi va vedea cine are dreptate. El a somat organizatorii cursei automobilistice sa intre in legalitate in ceea ce priveste si construirea tribunelor, anuntind ca a sanctionat deja organizatorii circuitului cu amenzi de un miliard de lei vechi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.