Dezbaterea pe care presedintele suspendat Basescu a avut-o la TVR 1, in cadrul emisiunii „Intre bine si rau", a fost urmata de una cu foc si para la o tigara, intre ziaristii care tocmai iesisera de pe sticla in fata televiziunii romane. Dezbaterea din platoul TVR a fost inzestrata de regulile CNA cu ziaristi pro si contra presedintelui Basescu. Separati de la bun inceput, de-a dreapta presedintelui suspendat au stat pe post de contra Victor Ciutacu, de la ,,Jurnalul National’’, Laurentiu Ciocazanu, de la „Adevarul", si Corina Dragotescu, de la Realitatea TV, iar la stinga, sustinatorii Traian Ungureanu si Catalin Tolontan. Dupa aproape doua ore de emisie fara pauza, cercul ziaristilor aparuti pe sticla s-a strins repede in jurul moderatorului Liviu Mihaiu. Argumentele pro si contra privind calitatea dezbaterii din platou au luat foc intre Traian Ungureanu, Liviu Mihaiu si consilierii prezidentiali Valeriu Turcan si Sebastian Lazaroiu. Corina Dragotescu a plecat repede, dar vorbea la telefon cu Traian Ungureanu, iar Catalin Tolontan si Victor Ciutacu n-au apucat nici ei sa arunce pe loc vreo parere in lupta, intrucit aveau in continuare program de discutii televizate, fiind invitati sa comenteze la Antena 3 cele vazute si facute in platoul TVR.

Traian Ungureanu, care a etichetat dezbaterea drept „un caz trist de lipsa de onestitate profesionala", era un car de nervi: „Discutam toata ziua de deontologie profesionala si facem emisiuni montate. Trei oameni adusi (n.r. - ziaristii contra) sa-l ia la bani marunti pe presedintele Basescu fara legatura cu problemele fundamentale: suspendarea sau referendumul. Ziaristi care intreaba cine sint oligarhii din Romania: «Buna ziua! Bine ati venit in Romania!!!». Iar partea cealalta (n.r. - ziaristii pro) a fost fie ignorata, fie adusa pentru decor!". Traian Ungureanu spune ca a incercat sa readuca in discutie suspendarea si referendumul, dar nu a apucat: „Cind ai trei oameni care se suplinesc unul pe celalalt si merg in suveica, e foarte greu!".

Sebastian Lazaroiu, dezamagit de cum a jucat balanta cu ziaristii contra, pune degetul pe rana: „A fost o singura problema cu Tolontan. Realizatorii l-au chemat pe Tolontan, deoarece cu o zi inainte declarase ca va vota impotriva suspendarii. El teoretic trebuia sa fie pro, dar a fost contra toata emisiunea. Mai mult, s-a dus imediat la Antena 3, unde a inceput sa-l toace si mai rau pe presedinte! Asta-i viata! Tolontan s-a deghizat in pro ca sa fie contra!". Catalin Tolontan se declara insa multumit de dezbaterea la care a luat parte: „Daca presedintele Basescu a fost pus in dificultate, si a fost, inseamna ca a fost o dezbatere buna! Profesia mea, fara sa fiu ritos, e de jurnalist. Eu am fost mandatat in aceasta dezbatere de curiozitatea cititorilor mei de pe blog - de la care am primit 500 de intrebari, pe care am incercat sa le pun presedintelui - si de raportarea mea critica la realitate, reprezentata de Traian Basescu. A fi impotriva suspendarii nu inseamna a fi alaturi de excesele lui Traian Basescu!".

Si Corina Dragotescu e multumita de felul in care a decurs emisiunea, desi ii pare „rau de Traian Ungureanu ca trece prin asa o dilema existentiala si profesionala". Ar avea totusi ceva sa-i reproseze: „Eu, personal, am simtit nevoia unei structuri mai bune, in sensul de a discuta mai mult de viitor, fie un viitor cu Traian Basescu la Cotroceni, fie unul fara presedintele actual suspendat. Cred ca ne-am pierdut foarte mult in amanunte, tip contracte de licitatie, si nu am discutat probleme constitutionale mari: ce se intimpla cu Parlamentul sau spre ce tip de stat ne indreptam". Nemultumirea ei capata un nume si un prenume: „As fi vrut ca Liviu Mihaiu sa fie un moderator mai activ si echilibrat in acordarea cuvintului participantilor!".

Daca ar fi sa-i dea o nota emisiunii sale cu presedintele Traian Basescu, moderatorul Liviu Mihaiu n-ar trece examenul standardelor sale jurnalistice cu mai mult de 7,5. "Asta e o emisiune de campanie si nu pot fi multumit de o emisiune de campanie electorala!". Ca emisiunea sa sa ia nota maxima, Liviu Mihaiu spune care e conditia: „Ar trebui sa nu fie de campanie electorala! Si sa se discute pe intrebari foarte incomode!". Liviu Mihaiu a facut schimb de nervi cu Traian Ungureanu: „L-am lamurit in curte pe Traian ca pe pieptul fiecarui jurnalist nu scrie pro sau contra Basescu, cu exceptia lui Traian Ungureanu".

Vorbim despre Constitutia „botita"? Cum a ajuns la TVR, Traian Basescu s-a retras in biroul lui Tudor Giurgiu pentru un tête-à-tête de 20 de minute. Inainte de inceperea emisiei, instalat in platou, presedintele suspendat Traian Basescu se interesa mucalit la Liviu Mihaiu: „Domnu’ realizator, si care e subiectul?". Liviu Mihaiu ii da citeva detalii, dar curiozitatea presedintelui nu e stinsa . „Dar de Constitutie nu vorbim?", ride el si se apleaca sa cotrobaie linga scaun, intr-o mapa groasa, dupa Constitutie. „Care Constitutie?", cere clarificarea spetei Liviu Mihaiu. „Uite, asta pe care o avem, asa botita cum e!", ride presedintele suspendat si ii intinde scolareste marginile carticelei mototolite pe care tocmai o extrasese din mapa. O pune in buzunarul de la piept si ii raspunde lui Liviu Mihaiu la intrebarea: „Ce apelativ folosesc pentru dumneavoastra in timpul emisiunii?". „Presedintele Romaniei, domnu’ Mihaiu! Inca sint presedinte! Asa e si in lege, si in Constitutie: e presedintele suspendat si presedintele interimar! Cred ca asta e singura bucurie cu suspendarea asta, ca in sfirsit nu mi se mai spune in mass-media Basescu sau marinarul, ci presedintele Basescu suspendat, dar presedintele Basescu!". Ride, se foieste pe scaun si intra in vorba si cu Corina Dragotescu. „Ai citit Constitutia, Corina?". „N-am nevoie, am citit-o mai de mult", spune Corina Dragotescu. „Ei, eu am nevoie tot timpul!", izbucneste iar in ris presedintele suspendat. Cu citeva minute pina incepe directul, Valeriu Turcan se apropie grijuliu de Traian Basescu si-i sopteste ceva. Basescu isi pune miinile in cap si da friu liber unui hohot de ris, care se raspindeste ca o unda seismica printre spectatori. „Cica mi s-a facut parul vilvoi! Hai, ma, ce sa mai… lasa-ma in pace!".