"A treia problema si cea care a starnit - daca va uitati, si acum vedeti efectele, ca asta a deranjat - a treia problema a fost faptul ca impreuna cu Monica Macovei, am reusit sa izolam, intr-o oarecare masura, justitia de influenta politica. Am reus
"A treia problema si cea care a starnit - daca va uitati, si acum vedeti efectele, ca asta a deranjat - a treia problema a fost faptul ca impreuna cu Monica Macovei, am reusit sa izolam, intr-o oarecare masura, justitia de influenta politica. Am reusit sa o izolam, si a inceput sa-si faca treaba. Cum va explicati altfel decat ca dupa indepartarea Monicai Macovei si suspendarea mea, prima tinta efectiva a fost DNA-ul? Procurorii care, intamplator, au dosarul domnului Voiculescu, dosarul domnului Marko Bela". Basescu a sustinut ca aceasta schimbare nu este o gafa. In ceea ce priveste rezultatul referendumului, Basescu a aratat: "Aici nu este decat o singura solutie, ca ambele parti - pentru ca o singura parte nu e suficienta - deci atat eu, cat si Parlamentul trebuie sa preluam semnificatia votului din 19 mai (...)". "Votul de la referendum poate sa fie DA majoritar si atunci presedintele este demis, sau poate sa fie NU si atunci presedintele Basescu ramane in functie. Dar el da dreptate cuiva in aceasta disputa. Deci asta este pe fond. Judecata colectiva a poporului roman spune: Parlamentul - si nu as vrea sa spun Parlamentul, ci cei 322 de parlamentari - a avut dreptate; se face in continuare asa cum au stabilit ei si cum doresc ei; ei sa dea programul. Daca votul va fi majoritar NU pentru demiterea presedintelui, inseamna ca poporul ii da dreptate presedintelui ales. Si atunci majoritatea aceasta de 322 trebuie sa asculte punctul de vedere al romanilor". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.