Straniu meci. Poate peste 49 de ani, cand se vor deschide cine stie ce arhive, sa aflam ce s-a intamplat in realitate la aceasta partida. Cert este ca sefii lui Dinamo mizau pe o infrangere si ca Gigi Becali, prezent aseara in Stefan cel Mare, le pro
Straniu meci. Poate peste 49 de ani, cand se vor deschide cine stie ce arhive, sa aflam ce s-a intamplat in realitate la aceasta partida. Cert este ca sefii lui Dinamo mizau pe o infrangere si ca Gigi Becali, prezent aseara in Stefan cel Mare, le promisese jucatorilor alb-rosii o prima fabuloasa, in cazul in care-i invingeau pe clujeni. Dupa cum incepuse intalnirea se parea ca oaspetii vor confirma toate pronosticurile si se vor impune lejer. Prima jumatate de ora s-a derulat aproape exclusiv in careul dinamovistilor, acolo unde cuplul de fundasi centrali al "cainilor" parea sa-i invite cu forta pe atacantii clujeni sa inscrie in poarta unui Lobont care s-a inversunat sa apere tot ce i-a stat in putinta. Au fost cateva bune ocazii ale clujenilor, mai toate irosite de Surdu, pentru ca acestora sa le fie apoi refuzat un penalty clar la interventia lui Blay asupra lui Semedo, care ar fi implicat si eliminarea aparatorului dinamovist. Putin dupa aceea, la primul contraatac, Ze Kalanga, scapat singur, este semnalizat in ofsaid de asistentul lui Coltescu, A. Onita, desi angolezul avea un avans de doi metri in fata a doi fundasi ai CFR-ului. La scurt timp, Cristea avea sa execute o lovitura libera de la 25 de metri, mingea fiind scapata in poarta de Stancioiu. A fost un soc din care clujenii pareau capabili sa-si revina in conditiile date, numai ca arbitrul Coltescu le elimina un jucator in minutul 45, Panin, astfel incat oricata bunavointa ar fi aratat fotbalistii platiti de Cristi Borcea si oricat ar fi solicitat propriii suporteri infrangerea, acest lucru ar fi fost greu de realizat fara a risca blamul unei tari intregi si renuntarea la respectul de sine. Cu toate acestea, si in cea de a doua repriza tot clujenii, desi cu un om in minus, s-au mentinut mai mult in ofensiva, insa au atacat haotic, n-au construit mai nimic si nu si-au creat decat singura mare ocazie de gol, la mingea trimisa in bara din stanga lui Lobont de catre portughezul Semedo, asta desi Rednic i-a scos de pe teren pe cei mai periculosi dintre jucatorii sai. (C.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.