Vadim a vorbit o ora cu Tariceanu despre Basescu
Vicepresedintele Senatului, C.V. Tudor, a intarziat ieri la sedinta comisiilor reunite juridica si pentru drepturile omului, in care trebuia sa-si sustina un proiect legislativ, deoarece a vorbit la telefon cu premierul Calin Popescu-Tariceanu mai bine de o jumatate de ora. Liderul PRM si-a cerut scuze de la colegii senatori, aratand ca a vorbit cu premierul liberal despre Traian Basescu, mai precis despre atacurile acestuia din ultima vreme. "Am vorbit despre ceea ce face acest personaj care da vina ba pe mafia rusa, ba pe martieni, despre atacurile foarte stranii din ultima vreme, cu care nici macar eu, ca pamfletar, nu sunt obisnuit", a afirmat in fata senatorilor. (R.G.)
Presedintele UDMR se disculpa
Marko Bela a sustinut ieri ca nu l-a rugat pe Traian Basescu sa intervina la Parchet in legatura cu dosarul sau privind drepturile de autor si ca nu i-a cerut acestuia vreo favoare. "Probabil ca exista si o inregistrare a convorbirilor noastre. Probabil ca se va vedea ca niciodata nu l-am rugat sa intervina pentru mine", a spus Marko Bela, citat de Rompres. Liderul UDMR a afirmat ca, in perioada urmatoare, "se va duce o lupta cu dosare", remarcand ca inceperea urmaririi penale in cazul ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy, a fost demarata in timpul campaniei pentru referendum. Marko a declarat ca are informatii despre deschiderea si a altor actiuni impotriva unor colegi din formatiunea sa politica, acuzatiile vizand faptul ca unii membri din Colegiul UDMR ar fi intervenit pentru ca o serie de administratii locale sa primeasca sprijin de la buget. (A.H.)
Schimb de cadouri
Tinerii social-democrati s-au dus ieri la sediul de campanie al lui Traian Basescu pentru a-i darui acestuia cateva ceasuri. Gestul le-a fost rasplatit pe masura, pedistul Dorel Onaca si consilierul presedintelui-suspendat - Sebastian Lazaroiu -
le-au oferit un gratar si o lada de bere. Presedintele TSD, Nicolae Banicioiu a explicat ca tinerii social-democrati au facut cadou 15 ceasuri pentru a-i aminti lui Basescu de demisia pe care a renuntat sa o mai inainteze. "Vrem sa ii aratam domnului presedinte cat inseamna cinci minute romanesti, adica cinci minute reale. Nu sunt ceasuri de oligarhi, asa cum primeste domnia sa, sunt ceasuri reale. Sunt cadouri de la colegii tineri", a spus Banicioiu. La portile sediului, reprezentantii TSD au fost intampinati de Sebastian Lazaroiu si Dorel Constantin Onaca. Ultimul a venit incarcat cu o naveta cu sticle de bere, un gratar cu mici, precum si o mini-pancarta pe care era scris "Bere pentru MICIiiiii PSD-isti". Reprezentantii TSD au luat doar naveta cu bere, nu si micii, intrucat acestia erau cruzi. (R.A.)