Reprezentantii Asociatiei Pro Democratia (APD) si cei ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) au convenit ieri asupra unei solutii care sa limiteze posibilitatea de fraudare a procesului electoral prin intermediul votului multipl
Reprezentantii Asociatiei Pro Democratia (APD) si cei ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) au convenit ieri asupra unei solutii care sa limiteze posibilitatea de fraudare a procesului electoral prin intermediul votului multiplu, informeaza APD. Solutia consta in introducerea, intr-o baza de date nationala, a datelor personale ale tuturor persoanelor care vor vota la referendum. La o comparare a celor trei tipuri de liste - permanente, suplimentare si speciale - va fi posibila identificarea persoanelor care voteaza in mai multe locuri. APD mentioneaza ca, in cadrul intalnirii cu responsabilii Ministerului, s-a convenit ca listele continand semnatura persoanelor ce participa la vot sa fie arhivate, astfel incat sa poata fi folosite in instanta in cazul savarsirii faptei penale de vot multiplu. (Ovidiu BANCHES)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.