"In proiectul initial, Agentia a fost independenta, acum e in subordinea Parlamentului", a spus Macovei ieri, in cadrul intalnirii membrilor Grupului pentru Dialog Social cu Traian Basescu si sustinatorii acestuia.
Intrebata de o jurnalista de la publicatia franceza Le Figaro daca proiectul ANI a suferit modificari importante, Macovei a mai mentionat schimbarea expresiei "avere nejustificata" in "avere ilicita", precum si eliminarea incompatibilitatii parlamentar-avocat.
La randul sau, Basescu a apreciat ca legiferarea rapida a proiectului ANI dupa debarcarea ministrului Macovei se datoreaza "avertismentului clar" emis de oficialii europeni care au aratat ca, daca legea "nu va trece in conditii satisfacatoare pentru Comisia Europeana, se aplica clauza de salvgardare". Legea ANI urmeaza sa fie dezbatuta de plenul Senatului in sedinta de astazi.
Potrivit vicepresedintelui acestei Camere, Doru Ioan Taracila, toti senatorii au fost deja atentionati telefonic sa fie prezenti la aceasta sedinta. (O.B.)