Primaria le-a avut in administrare, pana cand fostii proprietari le-au recuperat - in instanta sau prin dispozitii de punere in posesie. Edilul capitalei planuia sa transforme imobilele respective in gradinite - doua -, locuinte si birouri pentru mun
Primaria le-a avut in administrare, pana cand fostii proprietari le-au recuperat - in instanta sau prin dispozitii de punere in posesie. Edilul capitalei planuia sa transforme imobilele respective in gradinite - doua -, locuinte si birouri pentru municipalitate. Autoritatea locala intentiona sa isi exercite dreptul de preemptiune pentru achizitia acestor cladiri, argumentand ca "Primaria are capacitatea de a valorifica eficient aceste obiective", potrivit unei proiect de hotarare initiat de Adriean Videanu.
Imobilele pe care municipalitatea le avea in atentie sunt fostul sediu al BRD de pe Str. Doamnei 2-4 si alte cinci cladiri din zona istorica a orasului. Pentru cladirea in care a functionat banca - un imobil cu 5 etaje, cu o suprafata utila de 12.144,02 mp - municipalitatea este dipusa sa ofere un pret de 850 de euro/mp, insa nu mai mult de 9,5 milioane de euro. In schimb, celelalte cinci cladiri urmeaza sa fie cumparate la preturi cuprinse intre 500.000 de euro si doua milioane de euro. Pentru o cladire cu demisol, parter si mansarda, de pe str. G-ral Budisteanu (sector 1), cu o suprafata utila de 224,19 mp si o curte de 382 mp, municipalitatea ofera 500.000 de euro. Acolo va fi amenajata o gradinita, la fel ca in imobilul de pe str. Radu Calomfirescu (sector 3), de 466,7 mp si un teren de 911,9 mp, pentru care municipalitatea pune la bataie doua milioane de euro.
Alte 1,2 milioane de euro sunt pentru o cladire - subsol, parter, doua etaje si mansarda - situata pe Calea Mosilor nr. 34 (sector 3), cu o suprafata utila de 651,5 mp si o curte de 224,8 mp. Un imobil asemanator situat pe strada Franceza nr. 13 (sector 3) - subsol, parter, doua etaje si mansarda -, dar cu o suprafata de 254,7 mp, urmeaza sa fie achizitionat de municipalitate pentru 600.000 de euro. Pentru o casa veche (parter, etaj si mansarda) situata pe strada Coltei nr. 50 (sector 3), cu o suprafata utila de 70,4 mp si o curte de 130,8 mp, municipalitatea ofera 575.000 de euro. Potrivit proiectului de hotarare, aceste constructii urmeaza sa fie reabilitat din fonduri municipale si transformat in imobil de locuit sau cu destinatia de birouri.
UNITER pierde sediul
Adriean Videanu ne-a declarat, ieri, ca membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti se opun cumpararii acestor cladiri: "Consilierii generali nu vor sa aprobe proiectul de preemtiune pentru nicio cladire din Bucuresti. Regret lipsa de maturitate a unor colegi, pentru ca erau cateva imobile cu care rezolvam problema gradinitelor. Este si cazul cladirii Uniter". Astfel, alaturi de imobilele din Centrul istoric, se inscrie la capitolul "proiect esuat" si sediul actual al UNITER. Edilul Capitalei a negociat cu proprietarul cladirii, Dorel Marian, reusind sa-l convinga sa vanda municipalitatii imobilul din strada George Enescu nr. 2-4 (sectorul 1), in care functioneaza UNITER. Primaria Capitalei urma sa-i plateaca proprietarului suma de 2.294.333 de euro, fara taxele aferente tranzactiei, care ar fi fost suportate de catre proprietarul cladirii. Votarea proiectelor de hotarare amintite a fost amanata in ultima sedinta a CGMB, dar nu au nici o sansa de aprobare, potrivit lui Adriean Videanu, la vreuna dintre sedintele viitoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.