Potrivit Mediafax, avocatul Paolo Colosimo, specialist in drept penal, a fost plasat in arest la domiciliu, fiind acuzat de infractiuni soldate cu falimentarea frauduloasa a unor firme-fantoma inscrise in registrele autoritatilor italiene pe numele u
Potrivit Mediafax, avocatul Paolo Colosimo, specialist in drept penal, a fost plasat in arest la domiciliu, fiind acuzat de infractiuni soldate cu falimentarea frauduloasa a unor firme-fantoma inscrise in registrele autoritatilor italiene pe numele unor imigranti romani si lituanieni. Probele adunate in urma perchezitiilor efectuate de Garda Financiara in biroul avocatului au dus la concluzia ca el era cel care identifica in Romania si Lituania persoane dispuse sa-si "imprumute" numele in actele firmelor lui Danilo Coppola. Doi cetateni lituanieni si doi romani au semnat, in data de 21 decembrie 2005, actele de cumparare de la grupul de societati Coppola, a unei firme care avea datorii la statul italian de circa sapte milioane de euro. Ulterior, firma a fost declarata in faliment, ceea ce a permis anularea platii datoriilor. Danilo Coppola, in varsta de 39 de ani, a fost arestat pe data de 1 martie, alaturi de alti sapte colaboratori de-ai sai, fiind acuzat ca prin intermediul acestor firme-fantoma ar fi realizat tranzactii imobiliare la preturi cu mult mai mari decat valoarea reala a cladirilor, obtinand pentru acestea imprumuturi bancare pe care nu le mai returna, intrucat provoca falimentul companiilor care le contractasera.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.