"Nu contest calitatea lor de intelectuali. Romania a suferit moral inainte de 1989 pentru ca a avut intelectuali care si-au pus talentul in slujba regimului. Tare mi-e teama ca acesti domni fac acelasi lucru cu cei dinainte de 1989", a spus Gusa. El
"Nu contest calitatea lor de intelectuali. Romania a suferit moral inainte de 1989 pentru ca a avut intelectuali care si-au pus talentul in slujba regimului. Tare mi-e teama ca acesti domni fac acelasi lucru cu cei dinainte de 1989", a spus Gusa. El a apreciat ca, din punctul de vedere al actiunii, nu vede nici o diferenta intre Gabriel Liiceanu si Corneliu Vadim Tudor si nici intre Mircea Cartarescu si Adrian Paunescu. "Cum sa spui in apel ca lui Traian Basescu i s-a interzis accesul la televizor? E vreun minut in care Traian Basescu sa nu apara la televizor? E aberant", a spus Cozmin Gusa, aratand si ca referirile din apel privind Curtea Constitutionala sunt aberante. Mai multi intelectuali au semnat un apel in care isi exprima ingrijorarea fata de situatia politica a tarii si cer populatiei sa participe masiv la vot, pentru "a bara eficient unele tendinte autocratice ale majoritatii parlamentare si guvernamentale actuale". Semnatarii apelului, printre care se numara Andrei Plesu, Monica Lovinescu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu, Vladimir Tismaneanu, acuza tendinta unor autoritati de a ocoli sau incalca principiile si practicile statului de drept si ale democratiei. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.