Viorel Duru, directorul departamentului licentiere al FRF, a declarat ieri ca Dinamo a trimis la UEFA lista cu stadioanele pe care ar dori sa evolueze in Liga Campionilor, dar pe aceasta nu figureaza arena Stelei, o delegatie a forului european urman
Viorel Duru, directorul departamentului licentiere al FRF, a declarat ieri ca Dinamo a trimis la UEFA lista cu stadioanele pe care ar dori sa evolueze in Liga Campionilor, dar pe aceasta nu figureaza arena Stelei, o delegatie a forului european urmand sa faca o inspectie in iunie. "Dinamo a trimis la UEFA, prin intermediul FRF, mai multe locatii, pentru ca forul european sa aleaga: stadionul propriu, stadionul National din Complexul Sportiv Lia Manoliu si stadionul Ceahlaul din Piatra Neamt. Din cate am inteles, ei ar fi dispusi sa joace si pe stadionul Steaua, insa numai daca UEFA decide acest lucru, considerand ca nu se poate in alta parte. Dar ei nu solicita sa joace pe stadionul Steaua. Pe 4 iunie va avea loc o inspectie preliminara a UEFA pe stadioanele respective", a spus Duru.
Oficialul FRF a mentionat ca inspectia UEFA va avea loc in primul rand la stadioanele Dinamo si National. "Stadionul din Piatra Neamt a fost inspectat in februarie, inaintea meciului cu Luxemburg. In acest moment, singurul stadion omologat de categoria a treia este Steaua. Arena din Piatra Neamt indeplineste intr-o proportie covarsitoare conditiile pentru a fi omologata la aceasta categorie. In turul trei preliminar al LC pot gazdui meciuri doar stadioane de categoria a treia", a spus el.
Viorel Duru a afirmat ca FC Dinamo ar fi dispus sa cheltuiasca pentru ca stadionul National sa fie omologat cu categoria a treia, doar pentru acest sezon, deoarece anul acesta va fi demolat. "Nu s-a pomenit in vreo tara sa nu existe macar un stadion care sa poata gazdui astfel de partide. Nu poti sa scoti o echipa din competitie ca nu are infrastructura, ar fi premiera mondiala. S-ar gasi o modalitate de compromis pana la urma", a apreciat Duru. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.