O remiza cu Ceahlaul este suficienta Stelei pentru ocuparea locului doi in clasament dupa infringerea clujenilor. In culmea fericirii, Becali a promis ca va sponosoriza cu doua milioane Dinamo, echipa pentru care se va si ruga la biserica.
O remiza cu Ceahlaul este suficienta Stelei pentru ocuparea locului doi in clasament dupa infringerea clujenilor. In culmea fericirii, Becali a promis ca va sponosoriza cu doua milioane Dinamo, echipa pentru care se va si ruga la biserica. "Ciinii" au tinut coada vertical si in meciul cu CFR Cluj, chiar daca victoria la limita (1-0, gol Adrian Cristea) cu singura echipa care ii batuse in acest campionat le diminueaza sansele, e drept infime, de a fi cap de serie in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. Paradoxal, Steaua este echipa cea mai avantajata de acest rezultat, un previzibil succes sau chiar o remiza la Piatra Neamt propulsindu-i pe pozitia a doua a clasamentului si, implicit, in Liga Campionilor. Singurul gol al meciului a fost reusit din lovitura libera, Cristea profitind de absenta golgheterului Claudiu Niculescu pentru a-si demostra maiestria la fazele fixe.

In tribunele stadionului din Stefan cel Mare s-a aflat si finantantaorul stelist Gigi Becali. Acesta a ajuns la stadionul Dinamo la doua minute dupa inceperea meciului si a urcat foarte grabit la tribuna oficiala, alaturi de conducatorii echipei din Stefan cel Mare.

Gigi Becali anuntase, luni seara, intr-o emisiune TV, ca va merge la meciul Dinamo-CFR Cluj, unde va sta linga Borcea, Badea si Turcu si a marturisit ca "va face ca spartanii" pentru ca alb-rosii sa cistige, iar Steaua sa urce pe locul doi in clasamentul Ligii I, pentru a putea juca in Liga Campionilor.

Patronul echipei Steaua a amenintat, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca in cazul in care Dinamo nu isi va apara corect sansele in meciul cu CFR Cluj nu le va mai pune alb-rosilor la dispozitie stadionul din Ghencea pentru meciurile din Liga Campionilor. Nu a fost cazul unui astfel de santaj, Dinamo trimitind la UEFA ca posibile locatii pentru Liga Campionilor propria arena, stadionul National si cel de la Piatra Neam, chiar daca, la momentul actual, doar Ghencea este omologat de UEFA pentru partide de acest nivel. Informatia a fost confirmata de directorulde licentiere Viorel Duru, care a lasat sa se inteleaga ca ar putea totusi ca Dinamo sa ajunga in Ghenea ca "o ultima solutie. "Din cite am inteles, ei ar fi dispusi sa joace si pe stadionul Steaua, insa numai daca UEFA decide acest lucru, considerind ca nu se poate in alta parte. Dar ei nu solicita sa joace pe stadionul Steaua. Pe 4 iunie va avea loc o inspectie preliminara a UEFA pe stadioanele respective", a spus Duru.

La finala, Becali a anuntat ca se va ruga la biserica pentru Dinamo si chiar va face o spornosrizare de doua milioane de dolari: "Am avut mari emotii. A fost ca un meci al nostru. Nu sint multumit, sunt super fericit. Acest meci l-a cistigat Dinamo si nationalismul romanesc. M-am bucurat mult la gol. Acum sa ne lasati sa ne pregatim de Liga Campionilor. Imi dau cuvintul de onoare ca nu voi mai face in viata mea nici o declaratie impotriva lui Dinamo. O sa ma rog pentru ei la biserica inaintea tragerii la sorti. Daca ne calificam o sa fac o sponsorizare de 2 milioane pentru Dinamo. M-a impresionat jocul lui Dinamo si lupta lor. Nu ne mai facem probleme. Avem patru meciuri usoare. Dinamo va juca in Ghencea in Liga Campionilor si nu le voi lua nici un ban pentru asta"

In primul meci al etapei, Universitatea Craiova a invins, pe propriul teren, cu 2-0 echipa Jiul Petrosani, aceasta fiind cea de-a patra victorie consecutiva pentru antrenorul de rezerva Florin Cioroianu. Cu toate acestea, patronul Adrian Mititelu a avut alti evidentiati la finalul meciului: "Aceste patru victorii consecutive nu se datoreaza in principal lui Cioroianu, pentru ca nu el a stat in poarta si nu el a jucat pe teren. Jucatorii sint artizanii acestei reveniri, ei trebuie scosi de fiecare data in fata".

Scapati de grijile retrogradarii pe gazon, oltenii ar putea sa o dea in bara in justitie. O societate comerciala a solicitat, in urma unei creante de 180.000 de lei, Tribunalului Dolj deschiderea procedurii insolventei impotriva SC FC Universitatea Craiova SA, urmand ca in functie de solutia instantei sa solicite LPF si FRF suspendarea echipei de fotbal din competitiile interne. O societate comerciala a cerut deschiderea procedurii insolventei impotriva Universitatii Craiova "Creanta pentru care SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA risca sa fie desfiintata este rezultatul unor contracte de prestari servicii/amenajari desfasurate in anul 2004 - perioada in care Universitatea era patronata de Dinel Staicu. Desi, noua conducere a clubului, in frunte cu presedintele Adrian Mititelu a fost sesizata pentru plata acestei datorii, suma nu a fost achitata nici pana in prezent din cauza situatiei financiare a clubului", se arata intr-un comunicat, remis de Urban & Asociatii, firma specializata in recuperarea profesionala de creante. Datoria de 180.000 de lei imputata clubului craiovean de firma BDG Imobiliare SRL (fosta ITS SRL) a fost contractata in urma unor lucrari de amenajare efectuate la baza de cantonament a clubului, din Lunca Jiului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.