"Am primit avizul BNR. Vom putea merge pana la 65% grad de indatorare si un avans de maxim 15%. Bineinteles ca daca cineva vine cu un avans de 80%, nu il vom trimite acasa. Este important sa vina clientul la banca, sa putem analiza concret fiecare si
"Am primit avizul BNR. Vom putea merge pana la 65% grad de indatorare si un avans de maxim 15%. Bineinteles ca daca cineva vine cu un avans de 80%, nu il vom trimite acasa. Este important sa vina clientul la banca, sa putem analiza concret fiecare situatie", a declarat, ieri, agentiei Mediafax, presedintele Consiliului de Adminitratie al bancii, Radu Gratian Ghetea. El a aratat ca Alpha Bank va putea acorda si credite fara avans, in anumite conditii. "La venituri mari, vom putea lua in considerare si un avans zero. Depinde si de dimensiunea creditului. Venit mare poate sa insemne si 700 de euro, daca imprumutul este, de exemplu, de 25.000 de euro, dar daca este vorba de, sa zicem, 450.000 de euro, venit mare inseamna cateva mii de euro", a afirmat Ghetea. Banca va putea accepta un grad maxim de indatorare de 65% pentru venituri de peste 1.500 de euro, echivalent in lei, pentru venituri sub acest prag gradul maxim acceptat fiind de 55%, se arata intr-un comunicat al bancii. Institutiile de credit vor acorda imprumuturile pe baza reglementarilor proprii, care trebuie validate de catre Directia Supraveghere a BNR. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.