Ieri a inceput la Bucuresti EUROPAfest. Peste 300 de artisti din 45 de tari vor sustine concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica.

Ester Andujar, laureata Festivalului de Jazz de
la Montreux, va concerta pe 10 mai, la ArCuB Anul acesta, cei de la Jeunesses Musicales propun o varianta rebranduita a festivalului international de muzica EUROPAfest, aflat la cea de-a XIV-a editie: pe linga numeroase concerte, vor avea loc si doua concursuri internationale, unul de jazz si unul de vioara, si va exista o parte rezervata workshopurilor muzicale. Concertul de deschidere, dedicat Zilei Europei, a avut loc aseara, la ora 19.00, la Sala ArCuB. Larry Franco Quartet (Italia), Blues Radio Budapest (Ungaria) si Ester Andujar (Spania), cistigatoarea Premiului Special al Festivalului de Jazz de la Montreux in 2005, sint doar citiva dintre cei care vor concerta pe durata festivalului, fie la Sala ArCuB, fie la cafeneaua hotelului Ibis, dat fiind ca, anul acesta, organizatorii au optat sa mai varieze locul. Incepind de astazi, se va desfasura la Sala ArCuB Bucharest International Jazz Festival, la care participa trupe din 25 de tari. Jazz Workshops&Jam Sessions este un proiect in premiera pentru EUROPAfest, care va avea loc intre 8 si 12 mai, sub conducerea Jimmy Weinstein’s Traveling School. La capitolul muzicii clasice, Festivalul International de Vioara a inregistrat anul acesta un numar-record de inscrieri fata de editiile trecute, 71 de participanti din 29 de tari.

Premiile, in valoare de 10.000 de euro, vor fi acordate de catre un juriu alcatuit din muzicieni din SUA, China, Romania si Marea Britanie. La Caffe Festival Ibis vor avea loc, in fiecare seara, concerte live si improvizatii, iar cu biletul de intrare, care costa 49 RON, ai acces si la bufetul nelimitat, axat pe bucatarie europeana.