Ministrul Sanatatii Publice (MSP) si reprezentantii Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer au ajuns la o intelegere, ieri, dupa ore de proteste si negocieri. Ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat ca pana pe 18 mai va fi constituit un grup de
Ministrul Sanatatii Publice (MSP) si reprezentantii Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer au ajuns la o intelegere, ieri, dupa ore de proteste si negocieri. Ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat ca pana pe 18 mai va fi constituit un grup de lucru format din noua comisie de oncologie a MSP, reprezentanti ai acestei institutii, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Federatiei.
Acest grup de lucru va avea responsabilitati importante, doi dintre reprezentantii Federatiei fiind reprezentanti in comisia de oncologie. Ministrul a precizat ca, pentru urmatoarele trei luni, aceasta comisie se va intalni bilunar si va supraveghea modul in care se deruleaza programul de cancer propunand masuri pentru ca acest program sa fie cat mai aproape de pacient, iar daca va fi nevoie va intocmi chiar acte administrative pe care Ministerul Sanatatii sa le ia in calcul pentru rezolvarea problemelor. In opinia ministrului Sanatatii este nevoie de o noua strategie pe termen mediu si lung privind oncologia in Romania. In acest sens el a solicitat Comisiei de specialitate sa reactualizeze protocoalele terapeutice in domeniu. Strategia mai vizeaza programe de reabilitare si reintegrare psihologica a bolnavilor de cancer, un screening national, program de informare si educare a populatiei, o streategie pentru prevenirea si depistarea precoce a bolii, cat si functionarea corecta a registrelor nationale de cancer. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.