La 21 de ani de la cistigarea Cupei Campionilor Europeni, stelistii redevin nostalgici.O data cu trecerea timpului, reusitele echipelor autohtone s-au indepartat ca undele seismice de epicentrul performantei fotbalului romanesc. De aceea, ziua de ieri, 7 mai, a redevenit un moment de nostalgie si readucere aminte, cel putin pentru legendarii jucatori ai Stelei care, in urma cu 21 de ani, au reusit o performanta fara recidiva - cistigarea Cupei Campionilor Europeni, stramosul demonetizat al Ligii Campionilor de astazi. „Cind imi dau seama ce am realizat atunci, incep sa transpir si spun: «Oh, ce frumos a fost!». Nu stiu daca mai apuc sa vad o echipa romaneasca invingatoare in finala", a declarat antrenorul din 1986 al Stelei, Emeric Ienei, inca increzator in forta echipei care a invins-o pe FC Barcelona cu 2-0, dupa penalty-uri: „N-am mai spus asta niciodata, dar o spun acum: echipa din '86 si acum s-ar distra in campionatul Romaniei. A fost un grup fantastic, care a stiut mereu ce voia: marea performanta".

Marius Lacatus, autorul primului gol din lovitura de la 11 metri, pastreaza vie performanta de pe Stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan". Il ajuta inregistrarea meciului.

„In fiecare zi mi-e dor de meciul de la Sevilla. Cind ma apuca un dor mai tare imi pun caseta meciului ca sa-mi revin. Sint tinar, am 21 de ani! Ma simt puternic dupa performanta de la Sevilla. Nu spun ca este imposibil, dar va fi foarte greu sa se mai reuseasca o asa performanta", a declarat Lacatus pentru NewsIn.

Performanta nu este la fel de stralucitoare si pentru antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, care considera ca valoarea adversarelor Stelei a facilitat drumul spre finala. „Mircea Rednic vorbeste de noroc si de intimplare, ca a jucat Steaua cu Kuusysi Lahti. Dinamo a jucat cu Nentori si n-a fost in stare s-o elimine, macar noi i-am batut pe cei de la Kuusysi. Rednic sa-si aduca aminte de echipa Romaniei de la CM 1990, care avea cinci jucatori de la Steaua si cinci de la Dinamo, stie ce jucatori de valoare avea linga el", a venit replica lui Ienei.