Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, prejudiciul total produs in aceste cazuri este de peste 33 de milioane de lei. Ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR au constatat 6.017 infractiuni privind modalitatea de so
Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, prejudiciul total produs in aceste cazuri este de peste 33 de milioane de lei. Ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR au constatat 6.017 infractiuni privind modalitatea de solicitare si acordare a creditelor de consum, in cadrul actiunii "Creditul", finalizata la sfarsitul lunii martie 2007, care a avut ca scop combaterea fraudelor financiare comise la solicitarea si obtinerea creditelor nenominale si identificarea grupurilor infractionale care actioneaza in acest domeniu. Totodata, formatiunile teritoriale ale Politiei de Investigare a Fraudelor au desfasurat 514 actiuni, fiind instrumentate 1.368 de dosare in domeniu, in care au fost cercetate 3.198 de persoane, dintre care 120 au fost retinute, iar 71 arestate. Infractiunile, in special inselaciune, fals si uz de fals, au cauzat un prejudiciu total de 33.444.000 de lei, dintre care au fost recuperati 12.127.369 de lei. Suspectii erau organizati in mai multe retele si au pagubit atat institutii bancare si nebancare, cat si societati de asigurari - reasigurari in domeniul bancar. Faptele ilegale ale grupurilor infractionale au fost facilitate de reducerea documentelor solicitate la acordarea creditelor de consum.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.