Barbatii sint obsedati de filmele SF si de actiune, pe cind consoartele lor prefera „siropurile" si filmele clasice.„Dirty Dancing" si „Star Wars" se afla in fruntea filmelor care nu ne vor plictisi niciodata, ori de cite ori le vom revedea, arata un sondaj online realizat de canalul de televiziune Sky Movies Sci-fi&Horror. In rindul barbatilor, cel mai revazut film este trilogia „Razboiul Stelelor". Aventurile interspatiale ale lui Luke Skywalker au fost vizionate de cite 20 de ori, in medie. Acelasi film se afla pe locul al doilea in topul preferintelor feminine. In rest, gusturile celor doua sexe sint complet diferite. „Aliens", seria lui Bruce Willis, „Die Hard", „Blade Runner" si capodopera mafiota „The Godfather" fac parte din clasamentul masculin al celor mai revazute filme.

Femeile sint atrase de peliculele clasice ale anilor ’80, filmul lui Patrick Swayze, „Dirty Dancing", fiind revazut in medie de 15 ori. Povestea cuplului de dansatori a fost transformata anul trecut intr-un musical de succes, jucat la teatrul londonez West End, care s-a bucurat de vinzari foarte bune. Nu de acelasi succes a avut parte pelicula „Dirty Dancing: Havana Nights" (2004), o reluare nereusita a vechii intrigi din prima parte. Filmul a fost clasat de „Entertainment Weekly" pe locul 11 in topul celor mai proaste continuari cinematografice realizate vreodata. Alte filme privite cu nesat de publicul feminin sint „Grease", „The Sound of Music", „Pretty Woman" si „It’s A Wonderful Life".

Rezultatele sondajului pentru stabilirea celor mai iubite filme au fost anuntate cu ocazia festivalului cinematografic Sci-Fi London, desfasurat saptamina trecuta. Directorul festivalului, Louis Savy, a apreciat ca „e un lucru deosebit sa vezi ca filmele clasice sint revazute de atitea ori". Tot in capitala engleza, s-a deschis de curind o expozitie cu recuzita din „Star Wars". Obiectele provin din arhiva LucasFilm si aniverseaza 30 de ani de la lansarea primei parti din seria SF. Cele mai importante atractii sint costumele personajelor Yoda, C-3PO si Darth Vader.

Filmul cu cei mai multi spectatori „Jesus Film" (1979) cu Brian Deacon in rolul principal este cea mai vizionata productie din toate timpurile. Conform site-ului BBCNews, pelicula a fost vazuta de doua miliarde de spectatori, fiind tradusa in peste 800 de limbi si dialecte. Audienta neasteptat de mare se datoreaza organizatiei evanghelice americane Campus Crusade, care a distribuit filmul in toata lumea si a organizat vizionari gratuite in spatii improvizate.