Edilul ne-a declarat, ieri, ca a incercat si pana acum sa-i elimine pe ambulanti din zona, insa pe cale amiabila, adica "prin somatii scrise", care s-au soldat cu refuzul celor in cauza si cu amenzi aplicate de primarie. Dupa ce, insa, Consiliul loca
Edilul ne-a declarat, ieri, ca a incercat si pana acum sa-i elimine pe ambulanti din zona, insa pe cale amiabila, adica "prin somatii scrise", care s-au soldat cu refuzul celor in cauza si cu amenzi aplicate de primarie. Dupa ce, insa, Consiliul local a aprobat un model nou de chiosc pentru vanzarea de carti, ziare si flori, toti comerciantii au fost obligati sa-si faca noi constructii. Astfel, alaturi de cei care nu aveau acte in regula, au intrat la categoria "ilegali" si cei care nu au avut bani ori nu au vrut sa-si construiasca noul model de chiosc. "Exista chioscari sau tonetari care aveau obligatia ca pana la sfarsitul lunii martie anul acesta sa-si schimbe tonetele si chioscurile dupa modelul celor aprobate in sedinta din luna septembrie a anului trecut de catre Consiliul local. Fiecare a primit schita tip si, pentru ca nu ne-am apucat sa le construim noi, Primaria, trebuia sa-si construiasca chioscul unde crede de cuviinta. Noul model de chioscuri este pentru vanzarea de ziare, reviste si flori.
Pe de alta parte, Primaria Capitalei a aprobat, inca din anul 2003, prin HCGMB nr. 287, un model unic de chiosc pentru comercializarea ziarelor, "valabil" pe intreg teritoriul orasului. Un proiect similar se afla in lucru, la municipalitate, pentru vanzarea florilor. Primarul general Adriean Videanu a anuntat, de curand, ca poarta discutii cu reprezentantii Asociatiei florarilor din Bucuresti, pentru a stabili de comun acord un tip de constructie inchisa, care sa fie racordata la apa si la gaze, astfel incat floraresele sa aiba conditii decente si caldura pe timp de iarna. Andrei Chiliman nu vede, insa, nici un impediment daca pe teritoriul Sectorului 1 vor exista doua modele de chioscuri. "Municipalitatea n-a aprobat ca model unic in Bucuresti decat chioscurile RATB si Acces Pres de ziare. In Sectorul 1 vor fi doua tipuri de chioscuri pentru ziare, iar in privinta florareselor, nici una din sectorul nostru nu se afla in Asociatia amintita", ne-a precizat, ieri, Chiliman.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.