PD se dezice de Radu Berceanu si il sustine pe Traian Basescu cand vine vorba de campania facuta de presedintele suspendat in Spania. Democratii au precizat ieri ca Traian Basescu si-a suportat singur costurile deplasarii in Spania, folosind fonduril
PD se dezice de Radu Berceanu si il sustine pe Traian Basescu cand vine vorba de campania facuta de presedintele suspendat in Spania. Democratii au precizat ieri ca Traian Basescu si-a suportat singur costurile deplasarii in Spania, folosind fondurile sale de campanie. Pedistii l-au contrazis astfel pe Berceanu si l-au tras la raspundere, in sedinta de ieri, pentru declaratiile facute potrivit carora vizita la Castellon si Madrid a fost platita de PD si ar fi costat in jur de 53.000 de euro. Traian Basescu, in schimb, a sustinut ca deplasarea a fost platita din fondurile sale de campanie. Intre timp, PSD a gasit omul care i-a sponsorizat campania presedintelui-suspendat in persoana democratului William Branza.
"Banii sunt din fondurile de campanie a lui Traian Basescu, iar PD nu a dat nici un ban", ne-a declarat ieri, trezorierul democratilor, Ion Ivascu. El ne-a spus ca nu-si da seama de ce Berceanu a spus ca PD a finantat deplasarea lui Basescu in Spania. De altfel, declaratiile lui Berceanu au facut subiectul unor discutii ieri in Biroul Permanent National al PD.
Potrivit unor surse din PD, senatorul democrat a fost tras la raspundere de colegi pentru afirmatiile facute. "Berceanu a dat-o din colt in colt. N-a raspuns, s-a eschivat. A spus doar ca cine e Ponta (n.red. Victor Ponta vicepresedintele PSD) ca sa-l traga pe el la raspundere? E Curtea de Conturi?", ne-au mentionat sursele citate. De altfel, ieri la PD, pe la colturi, unii dintre liderii PD comentau aprins declaratiile lui Berceanu sustinand ca acesta "s-a trezit vorbind" si ca "este un diversionist notoriu" care a facut aceste afirmatii doar ca sa arate ca PD e legat de Basescu.
Aceleasi surse ne-au mentionat ca nu este exclus ca un controversat om de afaceri - Gheorghe Florea - sa fi cotizat la campania lui Basescu. "Florea a fost vazut pe la PD. E posibil sa fi dat bani", ne-au mentionat sursele citate. Potrivit unui ziar central, Florea ar fi pe lista de prieteni ai strategului rus Alexandr Kondiakov.
PSD: Pe banii lui Branza
Pe de alta parte, PSD, prin vocea lui Mircea Geoana, a sustinut ca Basescu s-a dus in Spania "pe banii lui William Branza - vreo cateva zeci de mii de euro pe care i-a scos din buzunarul sau ticsit cu multe afaceri dubioase acest deputat PD, care a platit autocarele, care a dat mici si bere romanilor din Spania". "Pe domnul Basescu nu l-am auzit vorbind ceva despre sustinerea drepturilor socio-economice ale romanilor din Spania. El s-a dus sa aiba o platforma de comunicare si i-a folosit pur si simplu ca pe o masa de manevra, pe banii domnului Branza, pentru a da un semnal in campanie. Asta este Basescu: se duce, speculeaza electoral un moment, dupa aia pleaca, si-a facut show-ul, iar oamenii raman cu aceeasi problema", a spus Geoana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.