Momentan, in showroomul din Bucuresti, Nolte vinde doar bucatarii.

Nolte Home Studio, al treilea producator de mobila din Germania si unul dintre cei mai importanti din Europa, si-a deschis ieri primul sau showroom din Romania, atacind segmentul de bucatarii. Expozitia este amplasata in centrul Bucurestiului si are o suprafata de 145 de metri patrati. Investitia nemtilor in prima faza s-a cifrat la aproximativ 200.000 de euro. Mobilierul este importat din Germania, unde compania are doua centre de productie in care se realizeaza zilnic 750 de bucatarii personalizate.

Cu preturi incepind de la citeva mii de euro pentru un corp de bucatarie, compania vizeaza clientii cu bani, comercializind produse de lux. Spre exemplu, pe segmentul mediu, un set de mobila de bucatarie costa intre 8.000 si 15.000 de euro. De asemenea, in showroomul Nolte se gasesc si accesorii pentru bucatarie.

Pentru ca este adusa direct din Germania, clientii trebuie sa aiba insa ceva rabdare pina cind isi primesc mobila. Termenul de livrare variaza de la 6 pina la maximum 8 saptamini. In schimb, cumparatorii vor fi asistati in alegerea mobilierului de catre arhitectii si designerii din biroul de arhitectura pe care compania il detine in Germania.

„Desi nemtii de la Nolte realizeaza si mobilier pentru dormitoare, precum si canapele, momentan acest tip de produse nu este disponibil si la noi. Deocamdata, lansarea altor categorii de mobilier pe piata din Romania nu se regaseste in planurile noastre", ne-au declarat reprezentantii companiei. In schimb, in urmatorii ani nemtii vor sa atace si alte orase, precum Cluj, Iasi sau Constanta.

Pe piata din Romania, compania concureaza cu retaileri de mobila precum Rovere sau Nobless Design.

Cine este Nolte Compania Nolte Home Studio s-a infiintat in urma cu aproximativ 48 de ani si este in momentul de fata prezenta pe pietele din Europa, SUA, Canada, Japonia, Orientul Mijlociu si India. Compania detine in Germania doua centre de productie la Löhne si Melle, in care lucreaza peste 1.000 de angajati si care au o suprafata de 77.000 de metri patrati. Vinzarile totale ale Nolte se cifreaza la 500 de milioane de euro pe an.