Tornadele fac ravagii in centrul SUA

Noua persoane au murit si alte 63 au fost ranite de o tornada care s-a abatut asupra statului american Kansas si a distrus 95% din oraselul Greensburg (1.800 locuitori). Vinturi de pina la 400 km/ora
Tornadele fac ravagii in centrul SUA

Noua persoane au murit si alte 63 au fost ranite de o tornada care s-a abatut asupra statului american Kansas si a distrus 95% din oraselul Greensburg (1.800 locuitori). Vinturi de pina la 400 km/ora au lovit doua state americane, in timp ce alte patru au fost si ele afectate de tornade. Perioada de intensitate maxima a tornadelor se intinde, in Statele Unite, din martie pina la inceputul lunii iulie.

J.D. Crouch demisioneaza de la Casa Alba

Fostul ambasador al SUA in Romania J.D. Crouch a demisionat din postul de adjunct al consilierului pe probleme de securitate nationala al presedintelui Bush. Crouch, cunoscut drept un adept al liniei dure a republicanilor, a declarat ca se gindea de mai mult timp la demisie si ca ceea ce doreste presedintele Bush sa faca pina la finalul mandatului sau (stabilizarea Irakului, impiedicarea Iranului sa construiasca bomba nucleara si promovarea democratiei si prosperitatii in lume) nu se poate realiza prin mijloace militare.

Negociator iranian, acuzat de spionaj

Fostul membru al echipei de negociatori in dosarul nuclear iranian Hossein Moussavian, arestat luni de autoritatile de la Teheran, este acuzat de spionaj. Moussavian, fost ambasador al Iranului in Germania, a jucat un rol important in negocierile nucleare cu puteri europene (Marea Britanie, Franta si Germania), pina in anul 2005. El a fost purtator de cuvint al echipei de negociatori, condusa de moderatul Hassan Rohani, care a semnat un acord de suspendare a activitatilor de imbogatire a uraniului in timpul mandatului fostului presedinte reformator Mohammad Khatami. Moussavian a criticat intransigenta noii echipe de negociatori.

Avion prabusit

Noua persoane, dintre care opt francezi, membri ai Fortei multinationale si de observatori (FMO), au murit duminica dupa prabusirea unui avion de mici dimensiuni in nordul peninsulei egiptene Sinai, din cauze necunoscute. FMO supravegheaza aplicarea masurilor de securitate prevazute in tratatul de pace israeliano-egiptean, din 1979.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.