Adio RCA la taraba!

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare va inainta Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, pina pe 15 mai, o serie de propuneri pentru eliminarea completa a practicilor de vinzare a politelor RCA in spatii deschise, necorespunzatoare. Una dintre solutiile cele mai eficiente pentru eliminarea practicilor de vinzare in spatii deschise, neamenajate corespunzator (in autovehicule parcate pe trotuare/carosabil si la puncte de lucru ambulante), este emiterea asigurarilor preponderent in sistem informatizat, se arata intr-un comunicat al CSA.

Drumurile proaste ne izoleaza

60% dintre drumurile si autostrazile din Romania si-au depasit perioada de functionare si, din cauza infrastructurii precare, Romania risca sa fie scoasa de pe culoarele de transport ale Europei, a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. N-am fost in stare sa construim aproape nimic in 17 ani de tranzitie. „Vrem sa impartim Compania Nationala de Autostrazi in doua, o parte care sa se ocupe de proiecte si cealalta care sa se ocupe de administrarea drumurilor si intretinerea drumurilor nationale si a autostrazilor", a adaugat Orban.

Produsul Zilei

Cardul Visa Platinum de la Banca Transilvania este un instrument de plata destinat persoanelor cu venituri nete lunare de peste 3.500 de euro. Banca pune la dispozitia posesorului o linie de credit de pina la 30.000 de euro. Clientul primeste si alte doua carduri. Costul emiterii este de 350 de lei, iar dobinda pentru sumele nerambursate in perioada de gratie este 25% pe an.

SIF Transilvania vrea actiunile cuponarilor

SIF 3 intentioneaza sa rascumpere titlurile actionarilor care au primit carnete de certificate de proprietar, a declarat Mihai Fercala, presedintele SIF, citat de mediafax. Societatea va valorifica apoi actiunile la Bursa de Valori Bucuresti. „Incepind cu acest an, SIF Transilvania si-a schimbat radical strategia de investitii, in sensul in care va avea mai multe operatiuni speculative pe piata pentru a obtine un profit substantial", a mai spus Fercala.