Guvernul Tariceanu are o responsabilitate uriasa. Aceea de a fi primul Cabinet care sa readuca tara noastra in normalitate, sub auspicii fara precedent in istoria Romaniei (poate cu exceptia recunoasterii internationale a Actului de la 1 Decembrie 19
Guvernul Tariceanu are o responsabilitate uriasa. Aceea de a fi primul Cabinet care sa readuca tara noastra in normalitate, sub auspicii fara precedent in istoria Romaniei (poate cu exceptia recunoasterii internationale a Actului de la 1 Decembrie 1918), data fiind apartenenta deplina la NATO si UE. O responsabilitate istorica, pe care altii au ratat-o (mai precis, guvernul Ciorbea, datorita contributiei determinante si decisive a actualului Suspendat). Fiind guvern de dreapta, trebuie sa-si asume clar acest statut si sa actioneze ca atare. Sa respinga populismele si jumatatile de masura fara teama de preturi electorale, avand in vedere faptul ca, dimpotriva, singura sansa electorala a PNL de a ajunge "A1" la alegerile viitoare este sa convinga ireversibil electoratul de dreapta, grup-tinta firesc din momentul curajos in care stanga vopsita sau impostura de dreapta pe nume PD a fost inlaturata de la guvernare.
Unii se vor grabi sa obiecteze, asa cum vehiculeaza insistent propaganda fesenista, ca PNL n-are loc de intors din cauza pretinsei conditionari de PSD. Fals! In realitate, la ora actuala PSD nu-si permite sa faca jocurile, doar o clameaza propagandistic. Facandu-i, astfel, un serviciu Suspendatului. Liberalii au posibilitatea - trebuie sa demonstreze ca au si capacitatea - sa valorifice marea ocazie pe care au fost in stare sa si-o ofere datorita determinarii demonstrate de premierul Calin Tariceanu prin defesenizarea PNL si apoi a guvernului. Determinare neasteptata pentru cei care il considerau "prea light ca sa fie bun" si scandaloasa pentru cei care il voiau Moliceanu ba chiar Prosteanu. Aceasta reusita a defesenizarii trebuie puternic subliniata pentru publicul de dreapta din tara si pentru familiile politice internationale (desi nefinalizata, data fiind neonorarea demisiilor de onoare ale prefectilor PD). Guvernul are insa nevoie de comunicare. La capitolul PR e pe dinafara, ceea ce poate ruina orice realizare. Dar in primul rand se impun masuri clare privind reabilitarea credibilitatii interne si internationale a Guvernului Tariceanu, aplicarea ferma a legilor proprietatii, politicile institutionale si modificarea fundamentala a Constitutiei. Despre toate acestea, precum si despre riscurile la care se expune dreapta guvernamentala in cazul neaplicarii lor, cu proxima ocazie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.