Ministrul a participat, la sfarsitul saptamanii, la obiceiul traditional al "Poruncilor" din aceasta comuna. DN 67 C este intr-o stare deplorabila, fiind aproape impracticabil, iar pe distanta care face legatura intre comuna Sugag si localitatea Nova
Ministrul a participat, la sfarsitul saptamanii, la obiceiul traditional al "Poruncilor" din aceasta comuna. DN 67 C este intr-o stare deplorabila, fiind aproape impracticabil, iar pe distanta care face legatura intre comuna Sugag si localitatea Novaci, din judetul Gorj, prin Muntii Sebesului, este doar pietruit. Localnicii din Sugag au profitat de obiceiul "Poruncile" si i-au cerut ministrului sa aloce banii necesari reabilitarii si asfaltarii drumului.
Ludovic Orban a anuntat oficial ca, la rectificarea bugetului, in luna august, va propune modificarea bugetului si va aloca pentru acest drum 4 milioane de lei. El a promis ca cei aproape 40 km de drum vor fi reabilitati pana la sfarsitul anului viitor.
Obiceiul "poruncilor" la care a participat ministrul Transporturilor se pastreaza in satele de oieri de pe Valea Sebesului, unde localnicii coboara, la sfarsit de saptamana, in centrul comunei, in Sugag, pentru a primi "porunci", adica a afla cele mai noi informatii si care le sunt obligatiile cetatenesti. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.