Petromidia a inregistrat pierderi de trei milioane de dolari pe primul trimestru, dar vrea 23 de milioane de dolari profit pe tot anul. Rompetrol Rafinare, principala subsidiara a grupului Rompetrol in Romania, a inregistrat in primul trimestru
Petromidia a inregistrat pierderi de trei milioane de dolari pe primul trimestru, dar vrea 23 de milioane de dolari profit pe tot anul. Rompetrol Rafinare, principala subsidiara a grupului Rompetrol in Romania, a inregistrat in primul trimestru pierderi de trei milioane de dolari si si-a propus sa treaca pe profit in 2007, cu un cistig de 23,2 milioane de dolari la nivel consolidat, conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Pierderile firmei in primul trimestru au fost mult diminuate fata de rezultatul negativ de 23 de milioane de dolari din perioada similara a anului trecut si peste asteptarile Rompetrol Rafinare, care a bugetat, pentru perioada ianuarie-martie, pierderi de 18,9 milioane de dolari.

Profitul operational inainte de impozitare (EBITDA) a crescut insa semnificativ, de la doua milioane de dolari in perioada ianuarie-martie 2006, la 28 de milioane de dolari, cu o cifra de afaceri consolidata de 664 de milioane de dolari, in crestere cu 32%, conform IFRS.

Reprezentantii companiei au precizat ca, in general, consumul de carburanti pe perioada de iarna e mai scazut, dar se declara optimisti asupra rezultatelor din perioada urmatoare.

The Rompetrol Group NV (TRG) a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de circa 1,24 miliarde de dolari si un profit operational EBITDA de 41 de milioane de dolari, comparativ cu opt milioane dolari in perioada similara din 2006 si cu 36% peste suma bugetata. Principalul obiectiv al grupului controlat de Dinu Patriciu pentru 2007 este obtinerea unui rezultat EBITDA de peste 164 de milioane de dolari si a unui profit net de 23 de milioane de dolari.

Tinteste afaceri de 7,5 miliarde de dolari Principalele activitati ale grupului cu peste 8.000 de angajati in 13 state sint in domeniile rafinare si marketing/vinzare de produse petroliere. TRG vizeaza pentru acest an afaceri de 7,5 miliarde de dolari, fata de 5,65 miliarde de dolari in 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.