Traian Basescu a fost ales presedinte. Asta recunosc pina si geniile noastre juridice. Pe urma a numit un prim-ministru aliat, ca sa reteze de la ospat trupa care se imbuibase, cu tot ce era in stenograme, pina in 2004



Traian Basescu a fost ales presedinte. Asta recunosc pina si geniile noastre juridice. Pe urma a numit un prim-ministru aliat, ca sa reteze de la ospat trupa care se imbuibase, cu tot ce era in stenograme, pina in 2004



Seara de seara, roiuri de doctorasi urcati recent in saua alfabetului dezbat, explica, interpreteaza, citeaza, inhaleaza, piseaza, repara si deznoada, la televizor, Constitutia. Stiti ce e aia "caracter predictibil al legii"? Nu? Atunci, sinteti prosti facuti gramada populista cu Basescu al vostru cu tot. Toti pocitorii limbii romane, toate puslamalele de sub tita unui contract, toti spoitorii de licitatii s-au facut al dracului de destepti si nu mai rabda o clipa de necugetare. Romania e otravita de legalism, oamenii se scoala dimineata cu capul spart de teoreme, lumea de rind zace zdrobita de nestiinta, la picioarele titanilor juridici. Caragiale - alt fraier - s-a facut de ris.

N-a priceput ca natia politica romana e desteapta cu spume si din fire, ca nu e lege mai sfinta decit legea romaneasca si ca legiuitorii nostri s-ar lepada mai repede de-o mina decit de un amendament.

Nu ne ramine decit sa recapitulam. Prosteste, dar trebuie sa luam povestea de la cap. Ce s-a intimplat? Ce putem intelege noi, prostii si neiscusitii?

Traian Basescu a fost ales presedinte. Asta recunosc pina si geniile noastre juridice. Pe urma a numit un prim-ministru aliat, ca sa reteze de la ospat trupa care se imbuibase, cu tot ce era in stenograme, pina in 2004. Apoi a socotit ca trebuie alegeri noi, pentru ca lumea parea pregatita sa-i vina in ajutor, cu un Parlament prieten. In acel moment s-a intimplat ceva. Primul-ministru aliat a spus da, dar s-a razgindit, la cinci minute dupa ce a primit ordinul prietenului Patriciu, capitalistul care isi traieste curajul de industrias pe daniile statului. Basescu s-a rasculat. A inceput sa vorbeasca: energie, medicamente, oligarhi. Deodata a erupt legalismul: liberalii si pesedistii au descoperit ca Basescu e tiran si calca legile.

Pe 18 decembrie, Basescu a condamnat oficial comunismul, sub ochii si huiduielile prietenilor lui (ai comunismului). Garda de corp a comunismului s-a simtit degradata si a cazut in cea mai adinca gindire constitutionala. Atunci, nu mai devreme. Au inceput suspendarea. Curtea Constitutionala a spus ca nu au motive. Parlamentul s-a intors cu spatele. Basescu a fost suspendat cu vointa de militian care sta cu radarul in mina si se uita in alta parte. Parlamentul a inceput sa lucreze ca drogat: legi, amendamente, hotariri. Nou-noute si gata azi pentru referendumul de miine.

Rezultatul: sistemul legal e vraiste. Aveam legi clare. Nu le mai avem.

In citeva saptamini de febra, limbarita si perversiune a fost infiintat un nou stat: Republica pentru eliminarea lui Basescu. Aici ne aflam astazi. Intr-un stat subjugat pentru inlesnirea vietii penale a oligarhiei.

Aceasta e povestea si acestea sint faptele pe care clasa cu 322 de capete incearca sa le ascunda si sa le incetoseze in legalism. De-ajuns! Palavrageala trebuie oprita. Ce s-a schimbat, ce s-a masluit si s-a rasucit din vorbe e bun rasucit. Noi, prostii, trebuie sa trecem la vot. Pe 19 mai, la europene, la locale si la generale. La toate alegerile, pina vom umple urnele cu pulbere de doctorasi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.