Mordechai Tzivin, avocatul israelian care sustine ca il reprezinta pe Omar Hayssam, s-a intalnit, in 2 mai, la Bruxelles, cu Alecu Racoviceanu, directorul cotidianului "Gardianul". Discutiile s-au purtat intr-un hotel din capitala belgiana. Ziaristul
Mordechai Tzivin, avocatul israelian care sustine ca il reprezinta pe Omar Hayssam, s-a intalnit, in 2 mai, la Bruxelles, cu Alecu Racoviceanu, directorul cotidianului "Gardianul". Discutiile s-au purtat intr-un hotel din capitala belgiana. Ziaristul ne-a declarat ca pentru a se intalni cu Mordechai Tzivin, a schimbat cu acesta mail-uri timp de o luna si jumatate. Duminica, 29 aprilie, cu doar trei zile inainte de intalnire, Racoviceanu spune ca nu stia exact tara in care urma sa-l intalneasca pe Mordechai Tzivin. Alecu Racoviceanu ne-a mai spus ca si-a dat seama ca avocatul israelian a fost mintit si indus in eroare de mai multe persoane din Romania, pentru ca audierea sa in fata unei comisii parlamentare sa fie amanata cat mai mult. Mordechai Tzivin crede ca un grup din Romania, avand puternice legaturi politice, a incercat sa-l faca pe acesta sa nu vina in tara noastra, trimitandu-i mesaje de amenintare, opunandu-se asigurarii protectiei avocatului in timpul cat se afla in Romania sau furnizandu-i informatii false despre situatia de la noi. Ziaristul ne-a mai spus ca, in urma cu patru luni, cand scandalul din presa israeliana si romaneasca nu izbucnise inca, Mordechai Tzivin a venit in Romania si a avut o intalnire cu un oficial de la Ministerul Afacerilor Externe, caruia i-a vorbit despre probele pe care le are si despre demersul pe care vrea sa-l faca. Dupa ce timp de doua luni nu a mai avut nici o reactie de la oficialul roman, Tzivin s-a plans presei din Israel. Ziarul "Gardianul" va prezenta marti un amplu interviu cu Mordechai Tzivin, cel care afirma ca detine secretul eliberarii si fugii din Romania a lui Omar Hayssam. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.