Ministrul Comunicatiilor va afla astazi invinuirile care i se aduc in dosarul privatizarilor strategice.

Oficial, ministrul Nagy este abia astazi invinuit, dupa ce va avea discutii cu procurorii DIICOT si acestia ii vor prezenta faptele pentru care este urmarit penal. Din acest moment, conform Legii raspunderii ministeriale, presedintele Romaniei poate sa-l suspende din functie.

Nicolae Vacaroiu, presedintele interimar al Romaniei, a refuzat deocamdata s-o faca. Purtatorul sau de cuvint, Andrei Alexandru, a declarat vineri ca problema suspendarii ministrului se va pune doar daca „vor aparea dovezi noi care sa-l incrimineze pe Nagy". Chiar daca Nagy nu este suspendat, urmarirea penala impotriva sa continua, intrucit avizul a fost dat, in 19 martie, de Traian Basescu. Nagy Zsolt a declarat ca nu are de gind sa renunte la portofoliu. „Sint nevinovat, nu am de ce sa-mi dau demisia", a sustinut Nagy. El a precizat ca va „sta la dispozitia anchetatorilor".

Procurorul general, Laura Codruta Kövesi, i-a informat vineri atit pe presedintele interimar, Nicolae Vacaroiu, cit si pe premierul Tariceanu ca procurorii DIICOT au dispus, in 27 aprilie, urmarirea penala impotriva ministrului Nagy Zsolt. El este banuit ca, prin consilierul sau personal, Radu Donciu, ar fi facilitat scurgeri de informatii secrete catre reteaua de spionaj a lui Stamen Stancev. Datele respective au favorizat, potrivit anchetatorilor, cistigarea unor licitatii pentru consultanta in privatizarea unor societati - Radiocomunicatii SA, Posta Romana si Romtelecom.