Tamaioasa de Cotnari 2005 a fost premiata cu medalia de aur, iar vinurile Chardonnay - 3 Hectare Murfatlar, Chardonnay - Sole de Recas 2006 si Byzantium Rosso di Valachia 2005 au fost distinse cu medalii de argint. Producatorii din Romania au inscris
Tamaioasa de Cotnari 2005 a fost premiata cu medalia de aur, iar vinurile Chardonnay - 3 Hectare Murfatlar, Chardonnay - Sole de Recas 2006 si Byzantium Rosso di Valachia 2005 au fost distinse cu medalii de argint. Producatorii din Romania au inscris in concurs 41 de vinuri si doua spirtoase.
In total au fost acordate 1720 de distinctii, conform normelor Organizatiei Internationale Vitivinicole, potrivit carora in cadrul unui concurs international pot fi medaliate un numar de vinuri egal cu 30% din numarul total de probe. Astfel, au fost acordate 52 Mari medalii de aur, 511 medalii de aur si 1157 medalii de argint.
Tara cu cele mai multe distinctii primite a fost Franta care a luat 14 Mari medalii de aur, precum si mai multe medalii de aur si argint, fiind urmata de Chile cu sapte Mari medalii de aur, 50 de medalii de aur si aproape o suta medalii de argint, Australia cu noua Mari medalii de aur, sapte medalii de aur si 22 de argint, Portugalia (cinci Mari medalii de aur) si Spania (cinci Mari medalii de aur). Printre surprizele acestei editii a CMB 2007 s-au numarat Luxemburg care a primit pentru vinurile sale patru mari medalii de aur, 13 medalii de aur si 8 de argint si Liban cu o Mare medalie de aur, patru de aur si cinci de argint.
Potrivit organizatorilor concursului, rezultatele au fost controlate si validate de catre Serviciul Federal de Economie din cadrul Guvernului belgian.
Timp de trei zile, Centrul de Conferinte si Expozitii din Maastricht, Olanda, a fost inundat de un veritabil ocean de vinuri: 5735 de vinuri din 47 de tari, analizate de 220 de degustatori din 45 de tari. Cea de-a XIV-a editie a Concours Mondial de Bruxelles a avut toate ingredientele pentru a primi distinctia pentru cel mai important concurs de vinuri din lume: numar record de probe, un juriu atent selectionat format din oenologi, specialisti, somelieri si jurnalisti, o atmosfera propice degustarii vinului si un serviciu ireprosabil. (V.I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.