Compania Impact va construi 4.160 de locuinte in zona Ghencea. Lucrarile vor incepe in cel mult un an. Compania Impact Developer&Contractor va achizitiona in urmatoarele doua saptamini un teren de 38,5 hectare in zona Ghencea. Aici va dezvolta un proiect imobiliar de anvergura, care va cuprinde locuinte, spatii comerciale si de birouri. Valoarea investitiei este estimata la 600 de milioane de euro. Proiectul se va intinde pe o suprafata de 64,5 hectare, in conditiile in care compania a achizitionat anul trecut un teren de 26 de hectare in zona respectiva.

Complexul va include 960 de case, 3.200 de apartamente si 67.000 de metri patrati de spatii de birouri. De asemenea, compania va construi 73.000 de metri patrati de spatii comerciale, 93.000 de metri patrati de spatii pentru activitati de logistica, precum si spatii de joaca si terenuri de sport. „Valoarea investitiei exclude pretul de cumparare al terenurilor si ar putea sa creasca in urmatorii ani, in functie de evolutia pietei. Proiectul se va derula pina in anul 2015, iar lucrarile vor incepe cel tirziu in luna martie a anului viitor", a spus presedintele companiei, Dan Ioan Popp, citat de MEDIAFAX.

Actionarii Impact au aprobat si accesarea unui credit ipotecar in valoare de 13 milioane de euro pentru finantarea complexului rezidential Zenit din Constanta, care va include, conform planurilor initiale, peste 650 de unitati locative. Conform MEDIAFAX, acestia au mai aprobat lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 30-100 de milioane de euro, in vederea finantarii de achizitii de terenuri si realizarii de proiecte imobiliare. In acest sens, actionarii au mandatat Consiliul de Administratie pentru a stabili caracteristicile operatiunii. Impact a inregistrat anul trecut venituri totale de peste 137 de milioane de lei si un profit net de 18,2 milioane de lei. Pentru 2007, compania mizeaza pe o crestere a veniturilor totale la peste 290 de milioane de lei, iar in ceea ce priveste profitul operational se asteapta ca acesta sa ajunga la 27,5 milioane de lei.